19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

DOĞAKA Yöneticileri Osmaniye’de toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Yöneticileri Osmaniye’de toplandı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 88. Yönetim Kurulu toplantısı Osmaniye’nin ev sahipliğinde  düzenlendi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 88. Yönetim Kurulu toplantısıOsmaniye’nin ev sahipliğinde  düzenlendi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 88. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan başkanlığında, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ev sahipliğinde, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katılımıyla Osmaniye Polisevi’nde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, “Bilindiği üzere 2019 yılı Mali Destek Programları 22 Ocak 2019 tarihinde ilan edilmiş ve 5 Nisan 2019 tarihi itibariyle de tamamlanmıştır.

Mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik programa Hatay ilinden 17, Kahramanmaraş ilinden 22 ve Osmaniye ilinden 12 olmak üzere toplam 51 adet başvuru alınmıştır.

Program bütçesi 10 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 25 Milyon 452 Bin TL’dir. Seracılığın geliştirilmesine yönelik programa Hatay ilinden 12, Kahramanmaraş ilinden 11 ve Osmaniye ilinden 13 olmak üzere toplam 36 başvuru alınmıştır.

Program bütçesi 5 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 11 Milyon 590 Bin TL’dir. Az Gelişmiş İlçelerde Ekonomik ve Sosyal Altyapının Geliştirilmesine yönelik programa ise Hatay ilinden 24, Kahramanmaraş ilinden 8 ve Osmaniye ilinden 10 olmak üzere toplam 42 başvuru alınmıştır.

Program bütçesi 12 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 14 Milyon 382 Bin TL’dir.

Tüm programlara Ajansımıza Hatay ilinden 53, Kahramanmaraş ilinden 41 ve Osmaniye ilinden 35 olmak üzere toplam 129 adet proje başvurusu alınmıştır. Destek programlarının toplam bütçesi 27 Milyon TL olup Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 51 Milyon 425 Bin TL’dir.

Alınan başvurularla ilgili değerlendirme çalışmaları başlatılmış olup sonuçları Temmuz ayı içerisinde ilan edilecektir.

Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamında ise projelendirme çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş Dondurma Akademisi Ür-Ge ve Koordinasyon Merkezi, Hatay İpek Sürdürülebilir Moda ve Tasarım Merkezi projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına sunulmuştur.

Hatay YİKOB Mesleki Eğitim Merkezi Projesi ve Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-Ge Merkezi Projesi değerlendirme aşamasındadır.

Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim, Araştırma ve Kontrol Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projelerine başvuru işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca 2019 yılı Teknik Destek Programı ve 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir. Bunların yanı sıra diğer ulusal ve uluslararası fonlardan bölgemize kaynak sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye temsilciliği ile işbirliği içerisinde toplam değeri 34 Milyon 500 Bin Euro olan bir başvuru paketi hazırlanmıştır.

Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Aracı kapsamında yapılan başvurular için ilk sonuçların Temmuz ayı içerisinde alınması beklenmektedir. Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar gibi organizasyonlara destek sağlayan Ajansımız bu kapsamda 6-9 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir’de yapılan OLİVTECH 2019 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 3-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan AYMOD 2019 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarına firmalarımızın katılımı sağlanmıştır.

Organizasyon çalışmaları Haziran ayında Hatay’da yapılacak olan Turizm Çalıştayı ve Kadın Girişimciliği Çalıştay’ı ile devam edecektir.

Araştırma ve analiz çalışmaları kapsamında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte farklı 5 Kalkınma ajansı uzmanlarının katıldığı Filtre Sektörü Değer Zinciri Analizi çalışması devam etmektedir.”dedi.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA’nın 88. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar