24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5487
EURO34.8259
ALTIN2437.6

DOĞAKA toplantısı Osmaniye’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA toplantısı Osmaniye’de yapıldı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ( DOĞAKA )’nın 78. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın 78. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara,  Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çinçin ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke katıldı.

Toplantının başında konuşan DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “2017 yılı Çalışma Programı çerçevesinde çalışmalarına devam etmekte olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, hâlihazırda uygulamada olan iki destek programı ile proje desteklerini sürdürmektedir.

2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Mayıs-Haziran ve Temmuz-Ağustos olmak üzere iki dönemde proje başvurusu alınmaya devam edilmiştir. Bu dönemlerde Hatay ilinden 5, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 2 olmak üzere toplam 16 adet proje başvurusu yapılmıştır. Ajansımız tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Hatay ilinden 4, Kahramanmaraş ilinden 6 ve Osmaniye ilinden 2 olmak üzere toplam 12 adet proje başarılı bulunmuştur.

Bu projelerin Mayıs-Haziran dönemine ait olanlarının başvuru sahipleri ile sözleşmeler imzalanmakta olup proje uygulamaları başlatılmıştır. Temmuz-Ağustos döneminde başarılı olan proje sahiplerine önümüzdeki günlerde yazılı bildirimler yapılacak ve bu projelerde de uygulamaya başlanılacaktır” dedi.

Vali Coşkun, sözlerine şöyle devam etti, “Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Göksun Soğuk Hava Deposu Projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış, başvuru sahibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalanmış ve projede uygulama süreci başlatılmıştır.

Dörtyol Soğuk Hava Deposu Projesi’nde ise Kalkınma Bakanlığı’nın isteği üzerine yeniden maliyet çalışması yapılmaktadır. Osmaniye ilimizde ise Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması ile beraber, daha önce de Valiliğimiz ve Ajansımız koordinasyonunda ön çalışmaları yapılmış olan lojistik alanındaki çalışmalara hız verilmiş olup Osmaniye Geçici Depolama Merkezi kurulması yönünde araştırma yapılmaktadır.”

Ulusal kaynakların yanı sıra başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize pay kazandırmayı amaçlayan DOĞAKA’nın farklı alanlarda proje hazırlıklarına devam ettiğini de belirten Vali Ömer Faruk Coşkun, “Halen 6 proje üzerinde çalışmalara devam edilmekte olup 5 adet projenin başvurusu tamamlanmıştır. 6 projenin toplam değeri yaklaşık 18 Milyon Euro’dur. Bunun yanı sıra bölgemizdeki diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere de teknik destek ve danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır” dedi.

Konuşmasının devamında DOĞAKA tarafından gerçekleştirilen, bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar desteği gibi organizasyon desteklerinden de söz eden Vali Coşkun, “Bu kapsamda 23-24 Ağustos 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş Pazarcık’ta “Bağcılık Sektöründe Gelişmeler ve Fırsatlar Paneli ve Hasat Günü Etkinlikleri”ne destek sağlanmıştır. Bu çalışmalara Ekim ayında Hatay’da yapılacak olan Zeytincilik Çalıştay’ı ve Organik Tarım Çalıştay’ı ile devam edilecektir. Bunun yanı sıra 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan YÖREX 2017 Yöresel Ürünler Fuarı ile 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO’da düzenlenecek olan CNR FOOD İstanbul 2017 Uluslararası Gıda Fuarı’na katılım çalışmaları devam etmektedir. Bunların yanı sıra Ortak Pazarlama Ajansları Araştırma ve Fizibilitesi ve Orta ve İleri Teknolojiye Sahip Sera Fizibilitesi çalışmaları tamamlanmış olup basılı hale getirilmiştir. Her iki yayın Ajansımız web sitesinden de ilgililerin istifadesine sunulmuştur. Kanatlı Hayvancılık Sektör Raporu ve Tesis Fizibilitesi, Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesis Ön Fizibilitesi, TR63 Bölgesi Güneş Enerjisi Potansiyelinin Tespitine Yönelik Araştırma ve Fizibilite çalışmalarına ise devam edilmekte olup kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Tüm bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, kurumsal organizasyonlara yönelik hazırlık çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edilmektedir” diye konuştu.

Vali Coşkun’un konuşmasının ardından toplantı gündem maddelerinin değerlendirmesi ile devam etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar