29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

DOĞAKA, KOBİ ve Kamunun 30 projesine hibe desteği verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA, KOBİ ve Kamunun 30 projesine hibe desteği verecek
Abone ol
DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'den toplam 32 projenin başarılı olduğunu, her iki program kapsamında sözleşmesi imzalanan 7'si KOBİ 23 Kamu olmak üzere 30 başarılı projeye ajans tarafından 11 Milyon 987 Bin TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.
DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı  (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Valisi Ercan Topaca,  Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'den toplam 32 projenin başarılı olduğunu, her iki program kapsamında sözleşmesi imzalanan 7'si KOBİ 23 Kamu olmak üzere 30 başarılı projeye ajans tarafından 11 Milyon 987 Bin TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.

DOĞAKA 67'nci yönetim Kurulu toplantısı, Valisi Ercan Topaca başkanlığında, Osmaniye Valisi Kerem Al ev sahipliğinde polis evinde yapıldı.


          DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Valisi Ercan Topaca ve Osmaniye Valisi Kerem Al


2015 yılı Ocak ayı içerisinde ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı olan proje sahipleri ile proje uygulama sürecinin devam etmekte olduğunu belirten Vali Topaca, "Hatay ilinden 18, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 5 proje olmak üzere toplam 32 projenin başarılı olduğu her iki program kapsamında sözleşme imzalanan 7 KOBİ + 23 KAMU olmak üzere başarılı projelere Ajansımız tarafından toplam11 Milyon 987 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında da Temmuz-Ağustos dönemi değerlendirmeleri sonuçlandırılmış olup başarılı projeler Ajansımız internet sitesinden ilan edilecektir. Hatay ilinde 2, Kahramanmaraş ilinden 1 ve Osmaniye ilinden 1 olmak üzere toplam 4 adet projenin başarılı olduğu programda başarılı proje sahipleri ile ilerleyen günlerde uygulama sözleşmeleri imzalanacaktır.  

Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ise alınan 2 adet başvurunun değerlendirme aşamaları sonuçlandırılmış olup değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu onayına sunulmuştur. Bununla birlikte 2015 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında proje başvurularının alınmasına devam edilmektedir.

Bölgemizin öne çıkan sektörlerine yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan Ajansımız, 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Adana yapılan Tarım Fuarına 21 adet sektör temsilcisi firma ile birlikte katılım sağlamıştır.

18 Eylül 2015 tarihinde Hatay’da DOĞAKA, Hatay İŞKUR, KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Hatay İl Müdürlüğü işbirliğinde “1. Girişimcilik Semineri” düzenlenmiştir. Bununla birlikte, Ekim ayı içerisinde bölgemizde öne çıkan ürünlerin katma değerini artırmak amacıyla coğrafi işaret tescil başvurularını gerçekleştirmeye yönelik Hatay Coğrafi İşaret İşbirliği Protokolü imzalanacak, Mobilyacılık Çalıştayı ve Kadın Girişimciler Paneli düzenlenecek, 11-14 Ekim 2015 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan Saudi Agro Food Uluslararası Gıda Fuarı’na katılım sağlanacak ve 21 Ekim 2015 tarihinde Çağlayancerit Ceviz Paneli düzenlenecektir. " dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar