20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

DOĞAKA Kısa Film Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Kısa Film Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından ilk kez düzenlenen “Kurmaca Kısa film Yarışması” sonuçlanarak, ödüller sahiplerini buldu.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından ilk kez düzenlenen “Kurmaca Kısa film Yarışması” sonuçlanarak, ödüller sahiplerini buldu.

DOĞAKA’nın düzenlediği “Kısa film yarışması” na başvurular; 2 mart-1 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Yarışmaya 17 aday film başvurusu yapıldı.

Eserlerin değerlendirilmesi, 9 Haziran 2015 Salı günü Ajans merkezinde ön eleme olarak değerlendirildi.

Aday eserlerin ikinci ve asıl değerlendirmeleri jüri üyeleri tarafından; 10 Haziran 10 temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirilmesi için oluşturulan jüri üyeleri; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Semir ASLANYÜREK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinema Oyuncusu  Mehmet ÇEVİK, "Muhteşem Yüzyıl Dizisi'nin uygulayıcı yapımcısı  Nermin EROĞLU, 2009 Yılı Sinema Filmi "Nefes: Vatan Sağ olsun" Dizisinin Başrol Oyuncusu   Mete HOROZOĞLU, 2009 yılında yayımlanan "Kapalıçarşı" Dizisi Yönetmeni olup birçok film festivalinde de ödül almış eserleri bulunan Yönetmen  Ömür ATAY, Osmaniye İlinin Halk Müziği Sanatçısı, Amatör Folklor Araştırmacısı, Halk Ozanı, TV Programcısı ve Mahalli Gazeteler Köşe Yazarı  Abdullah GİZLİCE, "Urfalıyam Ezelden", "Bebeğim" Dizilerinin değerli Sinema/Tiyatro Oyuncusu Dolunay SOYSERT isimlerinden oluştu.

DOĞAKA Kısa Film Yarışması Sonuçlarına göre; Birincilik Ödülüne layık görülen Büyükaşıklar" filmi ile Nagehan ÇAKAR'a, İkincilik Ödülüne layık görülen "Koro" filmi ile Ahmet BİKİÇ'e, Üçüncülük Ödülüne layık görülen "Süveydiye'nin Çiçekleri" filmi ile Ferzan ÖZYAŞAR'a, Özendirme Ödülüne layık görülen "İrme" filmi ile Mert GÖKALP'e ödüllerinin dağıtılması amacıyla, 22 Temmuz 2015 tarihinde Antakya merkezde " DOĞAKA Gala Gecesi ve Ödül Töreni' yapılması planlandı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle  organizasyon iptal edildi.

Ödül almaya hak kazanan eser sahiplerinin katımı ile DOĞAKA Ajans merkezinde başarı belgelerinin dağıtımı için bir etkinlik düzenlendi.

DOĞAKA Hatay Merkez binasında düzenlenen etkinlik kapsamında, ödül almaya hak kazanan eser sahiplerine başarı belgeleri Ajansın Genel Sekreteri Onur YILDIZ tarafından takdim edildi.

Söz konusu tören kapsamında, eser sahiplerine Başarı Belgelerinin yanı sıra, Birincilik ödülü alan eser sahibine 5.000 TL, İkincilik ödülü alan eser sahibine 3.000 TL, Üçüncülük ödülü alan eser sahibine olan esere 2.000 TL ve Özendirme Ödülü olarak da başarılı bulunan bir esere 1.000 TL ödül verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar