25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4852
EURO34.9493
ALTIN2436.0

DOĞAKA Kalkınma Kurulu Osmaniye'de Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Kalkınma Kurulu Osmaniye'de Gerçekleştirildi
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 10'uncu Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye Gala Tesislerinde yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 10'uncu Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye Gala Tesislerinde yapıldı.

Ajans Yönetim Kurulu adına Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.  Dr. Orhan Büyükalaca ile kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Gündem öncesi yapılan açılış konuşmalarında DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız Ajansın faaliyetlerinin başladığı 2010 yılından bu yana geçen 5 yıllık süre içerisindeki çalışmaları hakkında  genel bilgiler verirken 2015 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlere de değindi.

Ajansın, destek programları, tanıtım faaliyetleri, toplantı ve konferanslar, planlama ve strateji faaliyetleri, yatırım destek ofisi faaliyetleri ve eğitim faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ileten Onur Yıldız konuşmasını “Ajansımızın hazırlamış olduğu (2010-2013) TR63 Bölge Planı çerçevesinde bölgemizin kalkınmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar sonrası ikinci bölge planımız Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

2014-2023 yıllarını kapsayan bu plan bölgemizin gelişimi için yeni yol haritamız olacak ve bölgesel kalkınma hedefimizi gerçekleştirmemizde hızlı ve emin adımlarla ilerlememizi sağlayacaktır. Mevcut durum tespiti ve analizini de kapsayan 2014-2023 TR63 Bölge planının bölgemize faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükalaca konuşmasında Kalkınma Kurulunun uyumlu bir şekilde çalışması ile bölgemizin kalkınmasında sinerji yaratılacağını belirtti.

Büyükalaca yaptığı konuşmadaİl Valileri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanlarından oluşan Yönetim Kurulu’nun belirlediği yolda atılacak adımların doğru ve emin şekilde gerçekleştirilmesi için merkezi idare, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kuruluna büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Açılış konuşmaların ardından yerini Divan 21 Kasım 2014 tarihinde Kahramanmaraş ilinde yapılan toplantıda alınan kararların okunması ve bu kararlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile toplantıyı açtı. Önceki kararların okunmasının ardından “2014 Yılı Faaliyet Raporu” sunumunu yapan Sektörel Destekler Birim Başkanı Serdar Çınar, DOĞAKA’nın2014 yılı faaliyetlerini üyelere aktardı.

Bu sunumun ardından “2015 Yılı Mali Destek” sunumunu yapmak üzere DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu söz alarak 2015 yılında ilan edilmiş olan Mali Destek Programları hakkında bilgi verdi.  “TR63 bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” tanıtımını gerçekleştirmek üzere Serdar Çınar Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan bölge planının bölgemizde yaratacağı etkilerden bahsetti.

Sektörel Destekler Birimi uzmanları Erva Zeynep Budak ve Ahmet Tektaş tarafından sırası ile bölgemiz kırsal kentsel yapısının incelendiği “Kentsel-Kırsal Bölgeler Analizi” ve çevre ülkelerin ekonomik analizlerini içeren “Dış Ekonomik Çevre Analizi” sunumları gerçekleştirildi.

Kurumsal Koordinasyon Birim Başkan Vekili Evin Emir Kalkınma Kurulu üyeleri arasında iş birliğinin arttırılması amacı ile hazırlanmış “Kalkınma Kurulu İşbirliği Ağları” sunumunu gerçekleştirdikten sonra bölgemizin tanıtımı için gerçekleştirilmekte olan ilk kısa film yarışması hakkında sunumunu gerçekleştirdi.  Sunumların ardından kurul üyelerine söz verilerek görüşleri alındı ve soru-cevap kısmı ardından toplantıda alınan kararların okunması ile toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar