26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

DOĞAKA 71. Yönetim Kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA 71. Yönetim Kurulu toplandı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 71. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca Başkanlığında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 71. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca Başkanlığında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, “Bilindiği üzere Yönetim Kurulumuz Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizin İl Valileri, Büyükşehir veya Merkez İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşmaktadır. Osmaniye ilinde yapılan seçim sonuçlarına göre İl Genel Meclisi Başkanı görevine seçilen Sayın Mehmet Altun, yeni Yönetim Kurulu üyesi olarak aramıza katılmış olup kendisine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yönetim Kurulu üyeliği sona eren Sayın Nuh Kara’ya da bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.
 
Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Topaca açılış konuşmasının devamında, “2016 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde çalışmalarına devam etmekte olan Ajansımız 23 Mart 2016 tarihi itibarıyla 2016 Yılı Mali Destek Programlarını ilan etmiş ve 2 Nisan 2016 tarihi itibarıyla da başvurular alınmaya başlanmıştır. Programların ilan edilmesi ile birlikte internet siteleri, yerel TV ve radyolar, SMS uygulamaları, yerel gazete ilanları ve bilgilendirme toplantıları ile ilgili tüm kesimlerle iletişime geçen Ajansımız, program rehberleri, broşürü ve afişi gibi dokümanlarla da yatırımcılara programlar hakkında bilgiler sunmaktadır. Destek programlarının tanıtımı kapsamında öncelikle üç il merkezinde olmak üzere Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin tüm ilçelerinde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bugüne kadar 1.200 den fazla kişinin katıldığı bu toplantılara kamu kurumları ve iş dünyasının çeşitli kesimlerinden gelen talepler doğrultusunda devam edilmektedir.

Bu toplantılarda ve telefon ve e-posta yoluyla Ajansımıza iletilen sorular kayıt altına alınmakta olup bu sorular cevapları ile birlikte Ajansımız interneti sitesinde yer alan Sıkça Sorulan Sorular bölümünde tüm yatırımcılara sunulmaktadır. Ayrıca proje başvurusu yapmak isteyen yatırımcıların projelerinin gözden geçirileceği Teknik Yardım Masaları, 02–06 Mayıs 2016 tarihleri arasında üç il merkezinde kurulacak olup detaylı bilgi Ajansımız internet sitesi üzerinden ve SMS yoluyla yatırımcılara verilecektir.
Güdümlü Proje Desteği kapsamında daha önceki tarihlerde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından başvurusu yapılan ve değerlendirme çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Projesi bugünkü toplantımızda Yönetim Kurulu tarafından ele alınacak olup, uygun bulunması halinde bu proje ile ilgili uygulamalara da önümüzdeki günlerde başlanılacaktır. Kurumsal yatırımlara sağlanan desteklerle birlikte bireysel girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyen Ajansımız, 2016 yılındaki girişimcilik eğitimlerine Hatay ilinde Antakya ile birlikte İskenderun, Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinde de düzenlenecek olup, Antakya ilçesinde engelliler ve kadınlar için ayrı kontenjanlar tahsis edilmiştir.

Bölgemizde öne çıkan sektörlere yönelik olarak farklı alanlarda da destek sağlayan Ajansımız, 09–13 Mart 2016 tarihlerinde Almanya Berlin’de düzenlenen ITB Berlin 2016 Uluslararası Turizm Fuarı ile 30 Mart-02 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 55’inci AYMOD 2016 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı’na katılım sağlamıştır. Ayrıca, 05 Nisan 2016 tarihinde Osmaniye Seracılık Paneli ile Hatay ilimizde turizm sektöründe alternatif varış noktaları ve güzergâhlarının oluşturulması amacıyla, 25 Nisan 2016 tarihinde Hatay Turizm Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Sempozyum faaliyetleri kapsamında ise Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan “Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu” 03-05 Mayıs 2016 tarihlerinde Osmaniye’de düzenlenecektir. Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir” dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri değerlendirildi ve aylık diğer gündem maddelerinin görüşüldü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar