25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

DOĞAKA 66. Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA 66. Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı
Abone ol
DOĞAKA’nın 66. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca Başkanlığında Kahramanmaraş ilinde yapıldı.
DOĞAKA’nın 66. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca Başkanlığında Kahramanmaraş ilinde yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 66. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Nuh Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve diğer ilgili yetkililerin katılımı ile Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, “2015 yılı Ocak ayı içerisinde ilan edilen ve bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı'nda görüşüldükten sonra başarılı projeleri ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı proje sahipleri ile sözleşme imzalanma süreci devam etmektedir. Hatay ilinden 18, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 5 proje olmak üzer toplam 32 projenin başarılı olduğu her iki program kapsamında başarılı projelere Ajansımız tarafından toplam 15 Milyon TL. hibe desteği sağlanacaktır” diye konuştu.

Diğer taraftan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında da Mayıs-Haziran dönemi başarılı projelerinin Ajansın internet sitesinden ilan edildiğini belirten Hatay Valisi Ercan Topaca, “Hatay ilinden 2, Kahramanmaraş ilinden 4 ve Osmaniye ilinden 4 olmak üzere toplam 10 adet projenin başarılı olduğu programda başarılı proje sahipleri ile uygulama sözleşmeleri imzalanmaktadır. Bununla birlikte 2015 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında proje başvurularının alınmasına devam edilmektedir” dedi.

Sözlerinin devamında, Bölgenin öne çıkan sektörlerine yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan DOĞAKA’nın, gıda sektöründe iki adet ve turizm sektöründe bir adet olmak üzere üç adet fuar katılımı için hazırlıklarını sürdürdüğünü de söyleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, “16–20 Eylül 2015 tarihleri arasında Adana'da yapılacak olan Çukurova Tarım Fuarı ile 11–14 Ekim 2015 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak olan SaudiAgroFood Uluslararası Gıda Fuarı'nda bölge firmalarımızın da yer alması için Ticaret ve Sanayi Odalarımızla işbirliği çalışmalarına devam edilmektedir. Ayrıca 24–27 Eylül 2015 tarihleri arasında Japonya'da yapılacak olan JATA Turizm Fuarı'na bölgemiz tur operatörlerinin katılımı için hazırlıklara devam edilmektedir.

Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir.

2015 yılının devam eden faaliyetlerinin yanı sıra Ajansımızın 2016 Yılı Çalışma Programı'nın hazırlıklarına başlanılmıştır. Ajans Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu üyeleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından görüş ve öneriler alınmıştır.

2016 yılında uygulanacak mali destek programlarının da yer alacağı 2016 Yılı Çalışma Programı, Yönetim Kurulu'nda kabul edildikten sonra Kalkınma Bakanlığı onayına sunulacaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile toplantı devam etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar