24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5209
EURO34.808
ALTIN2418.9

DOĞAKA 60. Yönetim Kurulu toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA 60. Yönetim Kurulu toplantısını yaptı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının 60. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş’ta yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının 60. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al başkanlığında yapılan toplantıya; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, Osmaniye’de yapılan 59. Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan bu yana geçen süre içerisinde Ajansın, kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çeşitli konularda çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Bilindiği üzere bölgemizde gelişmiş düzeyi düşük olan ilçelerimizdeki ekonomik hareketliliği canlandırmak ve bu ilçelerimizde tarım dışı ekonomik çeşitliliği sağlamak üzere Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı ilan edilmişti. Bu program kapsamında proje başvuruları 12 Eylül 2014 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Osmaniye ilinden Bahçe, Toprakkale, Sumbas ve Hasanbeyli, Kahramanmaraş ilinden Andırın, Nurhak, Çağlayancerit ve Ekinözü, Hatay ilinden Hassa, Yayladağı, Kumlu ve Altınözü ilçelerinin yararlanabildiği programa Hatay ilinden 19 adet, Osmaniye ilinden 11 adet ve Kahramanmaraş ilinden 10 adet olmak üzere toplam 40 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bütçesi 3 Milyon 500 TL. olan program kapsamında üç ilimizden toplam 10 Milyon 800 Bin TL. hibe desteği talep edilmiş olup proje başvurularının idari ve teknik değerlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Ajansımız Genel Sekreterliği tarafından bu toplantıda Yönetim Kurulu’na sunulacak olan değerlendirme sonuçları, Yönetim Kurulu tarafından da uygun bulunması halinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Proje sahiplerinin kendi katkıları ile birlikte toplam 21 Milyon 900 Bin TL değerinde yatırıma yönelik projenin sunulduğu bu programının, ilçelerimizdeki ekonomik hareketliliğe sağlayacağı katkı kadar, bu ilçelerimizde proje geliştirme, hazırlama ve uygulama kültürünün de gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmektedir” diye konuştu.

Başvuruların alındığı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve Teknik Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan projelerin değerlendirmeleri tamamlandığını da belirtenDOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Kerem Al, “Her iki destek programında da yeni proje başvurularının alınmasına devam edilmektedir. Mali destek programlarının yanı sıra fuar organizasyonları ile de bölgemizdeki ekonomik sektörlere destek sağlayan Ajansımız, 23 – 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan olan tekstil fuarı ile 24 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında Adana’da yapılan olan mobilya fuarına Bölgemizin ilgili firmalarının katılım sağlaması amacıyla bir organizasyon gerçekleştirmiştir. Ticaret ve Sanayi Odalarımızla işbirliği içerisinde yürütülen fuar organizasyonlarına, Kasım ayı sonunda Abu Dabi’de yapılacak olan SIAL Ortadoğu Gıda Fuarı ile devam edilecektir. Benzer şekilde bölgemizdeki ekonomik sektörlere yönelik çalıştay, konferans, kongre benzeri organizasyonlarla da destek sağlayan Ajansımız, Kahramanmaraş’ta Uluslararası Tekstil Zirvesi ve Uluslararası Lojistik Konferansı ile Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde Elmacılık Çalıştayı’nı gerçekleştirmiştir. Fuar, çalıştay ve konferans benzeri organizasyonlarla bölgemizin öne çıkan sektörlerini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan Ajansımız, benzer çalışmalarına 2015 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde de devam edecektir” dedi.

Sözlerinin son bölümünde, Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kurulu, 2014 yılının olağan toplantısını 21 Kasım 2014 tarihinde Kahramanmaraş ilinde gerçekleştireceğini belirten DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Kerem Al, “Toplantıya ilişkin detaylı bilgilendirme Ajansımız tarafından resmi yazışma, basın duyuruları ve e-posta yolu ile yapılmaktadır. Bunların yanı sıra 2015 yılının Çalışma Programı ve Bütçe hazırlıkları, devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar