20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Doğaka 5 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğaka 5 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) temsilcileri, 5 yıllık faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaştı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) temsilcileri, 5 yıllık faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Osmaniye Öğretmenevinde düzenlenen değerlendirme toplantısında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde 2010 ile 2015 yılları arasında ticaret, enerji, turizm, nüfus, eğitim, tarım konularında istatistik verilerle ilgili karşılaştırmalı sunum yapıldı.

Kahvaltı eşliğinde başlayan açılış konuşmasının ardından, Osmaniye İli Tanıtım Filmi izlenerek bölgemizin kültürel değerleri ve turizm merkezlerine vurgu yapıldı.
Program kapsamında, öncelikle İstatistiklerle Osmaniye Sunumu, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu tarafından takdim edilerek, Osmaniye ve ilçelerine yönelik eğitimden, dış ticarete, göç verilerinden güncel istatistiki verilerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Kadıoğlu, "Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden oluşan TR63 Düzey 2 Bölgesi’nde faaliyet göstermek üzere, 14.07.2009 tarih ve 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, kurulduğu gün itibariyle sorumluluğunda bulunan Bölge’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik araştırma ve planlama çalışmalarına devam etmektedir.

Gerçekleştirdiği bu çalışmalarda Bölge içinde bir sinerji oluşturarak, yerelden merkeze doğru planlama sürecine katkıda bulunmayı ve yerel sahiplenmeyi artırmayı hedefleyen Ajansımız, Bölgemizde öne çıkan sektörlerin faaliyetlerini bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutları ile inceleyerek, bu sektörleri destekleyici politikalar ve stratejiler geliştirilmesini, sektörlerin rekabet güçlerini artırılmasını ve ulusal hedefler doğrultusunda bu sektörlerden en yüksek katma değerin elde edilmesini amaçlamaktadır.

Turizm, tekstil, gıda, mobilya, ayakkabıcılık gibi bölgemizin öne çıkan sektörlerine yönelik, yurt içinde ve yurt dışında, 29 adet fuara katılım sağlanarak, Bölgemizdeki ilgili kurum, kuruluş ve firmaların bu fuarlarda temsil edilmesine olanak sunulmuştur.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından, TR63 Bölgesi sınırlarındaki Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin tanıtımı amacıyla, her bir şehrimiz için ayrı ayrı olmak üzere  Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde Tanıtım Filmleri hazırlanmıştır.

Euro-D kanalında yayınlanan TatilDe Programı’nın Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölümlerinin çekimleri için doğrudan katkı sunulmuştur." dedi.

Toplantıda konuşma yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, proje hazırlama eğitimleri, yatırım destek faaliyetleri, Avrupa Birliği proje başvuruları, teknik ve güdümlü proje destekleri konularında bilgi verdi.

Osmaniye'nin Hatay ve Kahramanmaraş illerine göre daha az proje sunduğuna dikkat çeken Yıldız, sivil toplum kuruluşlarından daha fazla proje üretmesi çağrısında bulundu.

DOĞAKA, Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu da, proje teklif çağrısı, doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü proje desteği konularında sunum yaptı.

Toplantı, medya temsilcilerinin soru, görüş ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar