29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

DOĞAKA, 2015 yılı çalışma programları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA, 2015 yılı çalışma programları sürüyor
Abone ol
Doğu Akdeniz kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 65. Yönetim Kurulu toplantısı bildirgesinde 2015 yılı çalışma programı hakkında bilgilendirme yaptı.
Doğu Akdeniz kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 65. Yönetim Kurulu toplantısı bildirgesinde 2015 yılı çalışma programı hakkında bilgilendirme yaptı.

DOĞAKA’dan yapılan yazılı açıklamada; “2015 yılı Ocak ayı içerisinde ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında proje başvuruları 22 Nisan 2015 tarihinde sona ermişti. Başvuruların sona ermesi ile birlikte başlayan değerlendirme sürecinde de son aşamaya gelinmiştir.

Toplam 15 Milyon TL kaynak ile ilan edilen programların değerlendirme sürecinde Ön İnceleme, Bağımsız Değerlendirme, Değerlendirme Komitesi ve Bütçe Revizyonu aşamaları tamamlanmış olup değerlendirme sonuçları bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ele alınacaktır. Yönetim Kurulu tarafından da yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı proje başvuruları Ajansın internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Başarılı proje başvuruların ilanının ardından proje sahiplerine resmi yazı ile tebligatlar yapılacak ve uygulamaların başlatılması için başvuru sahipleri sözleşmeye davet edilecektir.  
Diğer taraftan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında proje başvuruları alınmaya devam edilmekte olup 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nın ise Temmuz ayı içerisinde ilan edilmesi planlanmaktadır.

Ekonomik sektörlere yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan Ajansımız, Osmaniye Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile İyi Tarım Uygulamaları Paneli’ni, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile Ar-ge Proje Pazarı etkinliğini, Kahramanmaraş Kunduracılar Odası işbirliği ile Ayakkabıcılık Çalıştayı’nı gerçekleştirmiştir.

Çalıştay ve konferans benzeri organizasyonlarla bölgemizin öne çıkan sektörlerini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan Ajansımız, benzer çalışmalarına 2015 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam edecektir.

Diğer taraftan bölgemizdeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, 2015 yılı için programlandırılmış olup Hatay ve Kahramanmaraş illerindeki eğitimler tamamlanmıştır.
 
Osmaniye ilindeki eğitimler ise Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilecektir.

Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir.

2015 yılının devam eden faaliyetlerinin yanı sıra Ajansımızın 2016 Yılı Çalışma Programı’nın hazırlıklarına başlanılmıştır. Hazırlıklar, Ajans Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu üyeleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarına resmi yazı ile duyurulmuş olup bu kapsamda yapılacak önerilerin 10 Temmuz 2015 tarihine kadar Ajansa iletilmesi gerekmektedir.”denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar