19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Doğa için pedal çeviren emekli bisikletçiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa için pedal çeviren emekli bisikletçiler!
Abone ol
Antalya'dan yola çıkıp, doğa için pedal çevirmeye başlayan emekli bisikletçiler, Osmaniye'de bir gün kamp yapıp, sokak ve yabani hayvanlar için besleme çalışmasına katıldılar.

Antalya'dan yola çıkıp, doğa için pedal çevirmeye başlayan emekli bisikletçiler, Osmaniye'de bir gün kamp yapıp, sokak ve yabani hayvanlar için besleme çalışmasına katıldılar.

Antalya Yoldaşlar Pedal Gurubu üyesi olan ve yaş ortalamaları 60 ve üzeri emekli kamu görevlisi Coşkun Şentürk, Hasan Ünal , emekli öğretmen Erkan Uyan ve emekli muhasebeci Dursun Aliteber, 20 nisan günü başladıkları yolculukları Mardin'de son bulacak.

16 günde 8 şehir gezip yaklaşık 1200 kilometre yol yapılacak olan emekli bisikletçiler, uğrak yerleri olan illerde farkındalık oluşturacak etkinliklere de imza atıyorlar.

Adana'dan sonra Osmaniye'ye ulaşan, dört emekli bisikletçi, Kırmıtlı Kuş Cenneti Havzası Ceyhan Irmağı kıyısında bulunan Yeni Köy Muhtarlığına ait piknik ve kamp alanında bir gün konakladılar. Guruba, HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala ve doğasever Sedat Ergan'da eşlik ederek, doğadaki canlılar için besleme çalışması yaptılar.

Ali Laçinbala, HAYTAP Osmaniye İl Temsilciliği tarafından başlatılan bisikletli besleme hareketinin, bir adım daha öteye taşınarak kültür köprüsü oluşturduğunu belirterek, "Genç yaşlılarımız Antalya'dan Mardin'e 'Doğa için pedalla' sloganıyla yola çıktı.

Bu kapsamda ilimizde ağırladığımız gurup üyelerine, taze bayatlar kampanyasından alınan ürünlerden verip, sokak hayvanları ve yabani hayvanların beslenmeleri için doğaya bırakacaklar. Projenin çıkış noktası olan şehrimiz, aynı zamanda rotanın da merkezini olmuş oldu. Şehrin simge yapılarından olan Masal Park'ta bisikletli ekibi karşıladık. Daha sonra Osmaniye Belediyesinin hazırlamış

olduğu yöresel yemekler kitabından armağan ettik. Doğasever Sedat Ergan ve ben, tandem bisikletlerimizle guruba eşlik ederek Kuş Cenneti havzasında ağırladık.

Ekip burada bir gece çadırda kaldı. Osmaniye'den ayrılmadan önce yine doğadaki canlılar için besleme çalışması yapıldı." diye konuştu.

Emekli bisikletçiler ise Osmaniye'de konaklamaktan mutluluk duyduklarını, doğayla iç içe bir tur olan bisikletli gezilerinin Gaziantep, Şanlıurfa üzerinden Mardin'de son bulacağını ifade ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar