19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.586
EURO34.8048
ALTIN2489.5

Devlet Hastanesi önünde ZAM istediler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Hastanesi önünde ZAM istediler!
Abone ol
Osmaniye Kamu Sen ile Şubeleri Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek saat:12.30’da zam isteklerini belirten basın açıklamasında bulundu.

Osmaniye Kamu Sen ile Şubeleri Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek saat:12.30’da zam isteklerini belirten basın açıklamasında bulundu.

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkan Yardımcısı ve Türk Sağlık Sen Osmaniye İl Başkanı Fatih Üstüner tarafından yapılan basın açıklamasında; “Cumhurbaşkanı’na yapılan yüzde 26 zamdan sonra, çalışanlara da yüzde 26 zam yapılması hak olsa gerek!” görüşlerine yer verildi.

Yapılan basın açıklamasında; “Türkiye Kamu Sen olarak tüm kamu çalışanlarının mali, sosyal, özlük ve yasal haklarının gerek gelişen ve değişen dünya standartlarına gerekse insanca bir yaşamın sürdürülebilmesi adına tertip ettiğimiz basın açıklamamıza hoş geldiniz şerefler verdiniz. İşte alanlardayız ek zam talebimizde ısrarcıyız. Tüm çalışanların gündemi ek zam. Bu ek zammı alacağız, peşini bırakmayacağız. Enflasyon oranı yüzde 25’lere ulaştı. Tarihimizde ilk kez aldığımız maaş zammının iki, üç katı enflasyon farkı alacağız.

Bu sene yaşadığımız tabloyu gördüğümüzde yetkinin emin ellerde olmasının önemini görüyoruz. Şimdi bu yıl itibariyle kamu çalışanları temmuz ayından Memur-Sen’in aldığı zamdan daha fazlasını enflasyondan aldılar. Toplamda yüzde 13 zam alındı.

Enflasyon şu anda yüzde 24.5 Kamu çalışanlarına bir ek zam kaçınılmazdır. Bu sadece çalışanlar için değil aynı zamanda piyasanın canlandırılması içinde bir gerekliliktir. Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır.”denildi.

BİZDE YÜZDE 26 ZAM İSTİYORUZ 

Yapılan basın açıklamasının devamında Fatih Üstüner; “Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir.

Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vaz geçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur.   

Bununla birlikte kamu çalışanlarının yasal haklarını korumak ve savunmak adına yetkilendirilen malum sendika kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak yerine yandaş kayırmacılığı telaşına girmişlerdir. Devletin tüm idari kadrolarına kendi yandaşlarına peşkeş çekecek bir sistemin aymazlığı ve yalakalığına tutsak olmuşlardır.

Asli görevleri olan kamu çalışanlarının hak savunuculuğunu bir tarafa itip Türk Milletinin yol haritası olan andımıza karşı söylem ve tazyikler içerisine girerek terör örgütleriyle aynı çizgiye odaklanmışlardır. Oysaki kamu çalışanlarının halledilmesini beklediği birçok sorunları vardır. Öncelikle kamu kurumlarında çalışma barışı sağlanmalı liyakat esasına göre atamalar yapılmalıdır.

Bütün bu gerçekler ışığında; kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek amacıyla 2019 yılı maaş artış oranlarının yeni ekonomi programı’nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere en az % 26 ek zam yapılmalıdır.” Görüşlerine yer verildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar