25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6

Destici: Operasyonlar, Türkiye’yi itibarsızlaştırmıştır.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Destici: Operasyonlar, Türkiye’yi itibarsızlaştırmıştır.
Abone ol
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici;, soon dönemlerde yapılan operasyonlarla ilgili olarak, “Bu operasyonlar muhataplarına verdiği zarardan ziyade Türkiye Cumhuriyetine zarar vermiştir.
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici;, son dönemlerde yapılan operasyonlarla ilgili olarak, “Bu operasyonlar muhataplarına verdiği zarardan ziyade Türkiye Cumhuriyetine zarar vermiştir.

Türk demokrasisine, medyamıza, basın özgürlüğüne zarar vermiştir. Dış dünyada, uluslararası arenada maalesef Türkiye’yi itibarsızlaştırmıştır.”

Genel Başkan Destici, partisinin 6’ıncı olağan il kongresine katılmak üzere Osmaniye’ye geldi. Program İmam Hatip Abdulhamit Gümüş’ün okuduğu Kuranıkerim tilaveti, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı ve katip üyeliğinin seçilmesinin ardından tek listeyle gidilen kongrede İl Başkanı İsmail Gümüş, açılış konuşması yaptı.



MÜZAKERE TASLAĞI İÇİNDE NE VAR YÜREĞİNİZ YETİYORSA AÇIKLAYIN

Daha sonra genel Başkan Mustafa Destici ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti olarak çözüm sürecinin, bir müzakere ve pazarlık süreci olduğunu her platformda dile getirdiklerini belirten Destici, “Bu pazarlık neticesinde Türkiye’nin bir kısmı önce demokratik özerklik adı altında özerk bir bölge haline dönüşecek daha sonrada bölünecek dedik. Israrla Türkiye’yi yönetenler dedi ki; “Hayır burada bir müzakere, pazarlık yok” dediler. Milleti kandırdılar, aldattılar ve neticede geçtiğimiz hafta PKK’nın siyasi uzantıları önce İmralı canisi ile görüştüler. Ve dediler ki bebek katili Apo’dan aldığımız müzakere taslağını şimdi Kandil’e götürüyoruz dediler. Kandil’den döndüler ve dediler ki; ‘Evet Kandil’de bu taslağı onayladı, şimdi tekrar İmralı’ya gitmek istiyoruz’ dediler. Ve devamında da şunu dediler; ‘Eğer iki gün içerisinde gitmemize izin vermezseniz bu taslağı açıklarız’ dediler. Ben şimdi Türkiye’yi yönetenlere, Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum, ‘Hani müzakere yoktu, müzakere taslağı yoktu? Hani Türkiye’nin bir bölgesinin özerkleştirilmesi, hani Apo başta olmak üzere PKK’lılara af yoktu? Çıkın bu millete açıkça bu müzakere taslağı içinde ne var yüreğiniz yetiyorsa açıklayın. “ dedi.



TÜRK MİLLETİNDEN GİZLİYORLAR
Türkiye’yi yönetenlerin büyük Türk milletinden PKK ile onun elebaşıyla, onların siyasi uzantılarıyla hangi süreci yürüttüklerini Türk milletinden gizlediklerini ifade eden Destici, “Bu süreçle ilgili ne söylemişlerse hepsi aldatmaca ve kandırmaca çıktı. Çıksınlar bunun böyle olmadığını söylesinler. Söyleyemezler çünkü aynen bizim söylediğimiz gibi. Biz BBP olarak inanmadığımız hiçbir şeyi bugüne kadar söylemedik. Onun için asla milletimizi aldatmadık, kandırmadık, bundan sonrada aldatmayacağız kandırmayacağız. Çünkü bizim birinci önceliğimiz oy değil, bizim birinci önceliğimiz milletimiz ülkemiz ve onun dışında Allah’ın rızasını kazanmaktır.” Dedi.

PKK MÜZAKERE TASLAĞINI AÇIKLAR DİYE AKILLARI ÇIKIYOR
Seçimlerden önce PKK’nın müzakere ve bölünme sürecinde pek çok kazanımlar elde ettiğini kaydeden Genel Başkan Destici, “Başta özerklik, ana dilde eğitim ve af olmak üzere çok önemli kazanımları da kazanmanın arifesindeler. Şu anda hükümeti adeta sıkıştırmışlar ve diyorlar ki ya seçimden önce bu taleplerimizi karşılarsın ya da biz çıkar hem bu taslağı açıklarız hem de şehirlerde sokaklarda eylemleri başlatırız diyorlar. Türkiye’yi yönetenler bunlara dönüp te ‘Hadi oradan, kimsiniz?’ diyemiyorlar. Ne diyorlar, Hükümet sözcüsü Başbakan Yardımcısı çıkıp diyor ki, ‘Siz kimden talimat alıyorsunuz, kimin adına çalışıyorsunuz? Siz sadece bizi zora düşürmüyorsunuz, siz Abdullah Öcalan’ın da itibarını zedeliyorsunuz’ diyor. Ben buradan sesleniyorum sayın hükümet sözcüsü Sayın Arınç, sana mı düştü Apo’nun itibarını düşünmek. Sen önce Büyük Türk Milletinin itibarını Türk Devletinin itibarını düşün. Bu millet size bunun için yetki verdi aklınızı başınıza alın. Ve en son sayın başbakan Ahmet Davutoğlu ne diyor, ‘Bu açıklamalar ülkemize ve çözüm sürecine zarar veriyor.’ Diyor. Yani çıkıp ta ‘Siz kimsiniz kardeşim, hangi müzakere taslağından bahsediyorsunuz. Neyi istiyorsanız onu açıklayın. Bizim milletimize veremeyeceğimiz bir hesabımız, ya da korkacağımız bir şey yoktur’ diyemiyorlar. PKK müzakere taslağını açıklar diye akılları çıkıyor.” Dedi.

OPERASYON SADECE BASINA DEĞİL BÜTÜN MUHALEFETE YAPILMIŞTIR
Son dönemdeki ‘paralel yapı’ adı altında düzenlenen operasyonlarda değinen Destici şöyle konuştu: “Kim hukukun dışına çıkarsa çıksın elbette ki hukuk içerisinde ona hesabın sorulmasından yanayız. Devlet kendi vatandaşına, gazetecisine, televizyoncusuna, basın mensubuna, emniyet görevlisine, dizi senaristine kumpas kurmaz. Onlar kursa bile devlet kurmaz. Devletin farkı budur. Devleti yönetenler hukukun dışına çıkamaz. Günlerdir Türkiye algı ve psikolojik operasyonlarla meşgul edilmekte. Bu operasyonlar muhataplarına verdiği zarardan ziyade Türkiye Cumhuriyetine zarar vermiştir. Türk demokrasisine, medyamıza, basın özgürlüğüne zarar vermiştir. Dış dünyada, uluslararası arenada maalesef Türkiye’yi itibarsızlaştırmıştır. Büyük bir itibar kaybına yol açmıştır. Biz şunu istiyoruz. Türkiye’de herkes özgür olsun istiyoruz. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Basınımız medyamız özgür olsun, hukuk adamlarımız tarafsız ve bağımsız olsun, Türkiye’de muhalefet susturulmasın ve milli irade tam olarak sandığa yansısın istiyoruz. Bu açıkça siyasi bir operasyondur. Ve sadece basına yapılmamıştır, bu Türkiye’deki bütün muhalefete yapılmıştır.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar