24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5209
EURO34.808
ALTIN2418.9

Dernekler bu ay sonuna kadar Beyanname verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dernekler bu ay sonuna kadar Beyanname verecek
Abone ol
Osmaniye İl Dernekler Müdürlüğü, dernek yöneticilerine beyanname konusunda anımsatma yaparak, cezalı duruma düşülmemesi için 30 Nisan tarihine kadar beyannamelerin verilmesi uyarısında bulundu.
Osmaniye İl Dernekler Müdürlüğü, dernek yöneticilerine beyanname konusunda anımsatma yaparak, cezalı duruma düşülmemesi için 30 Nisan tarihine kadar beyannamelerin verilmesi uyarısında bulundu.

Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, derneklerin her yıl vermeleri gereken Genel beyan formu konusunda uyarıda bulundu.

İl Dernekler Müdürü Gizlice, Dernekler kanununun 19. maddesini anımsatarak, faaliyetlerin, gelir-gider işlemlerinin yeraldığı beyannamenin her yılın Nisan ayının son gününde verilmesinin zorunlu olduğu uyarısında bulundu.

İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice açıklamasında; “Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesi gereğince elektronik ortamda beyanname ve bildirimleri doldurma yetkisi dernek başkanına verilmiş olup, il dernekler müdürlüğünce sistem üzerinden verilen kullanıcı kodu, parola ve şifreyi  alan dernek başkanlarımızın mutlaka  kullanıcı kodu, parola ve şifre ile beyannamelerini www.dernekler.gov.tr adresindeki Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden doldurup onaylayarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Derneklerde iç denetim sisteminin güçlendirilmesi ve Kanun hükümlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla, İlimizde faaliyet gösteren Kamu Yararına çalışan Dernekler, Bilanço Usulüne göre Defter tutan Dernekler ile yıl içindeki geliri 100,000 (yüzbin) TL'yi geçen dernekler,  dernek beyannamesi ile birlikte değerlendirilmek üzere her yılın Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ilişkin denetim kurulu raporlarının (İç Denetim Raporu)  birer suretinin manuel ortamda  Valiliğimize getirmeleri gerekmektedir.
 
Yukarıda belirtilen bilgi ve belgeleri süresi içerisinde Valiliğimize bildirmeyen dernek yöneticileri hakkında 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32/l maddesi gereğince 759,00  (yediyüzellidokuz) TL idari para cezası  uygulanacağından dernek yöneticilerimizin mağdur duruma düşmemesi için ilgili belgeleri süresi içerisinde  Valiliğimize ve Kaymakamlıklarımıza getirmelerini önemle rica ederiz."dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar