29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Dernek Yöneticileri Uyarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dernek Yöneticileri Uyarıldı
Abone ol
Osmaniye’deki dernek yöneticileri düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile uyarıldı.

Osmaniye’deki dernek yöneticileri düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile uyarıldı.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Salonunda düzenlenen uygulamalı DERBİS eğitimi ve kara para aklanması toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Osmaniye Valiliği İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice, uygulamalı olarak sunum yaptı.

Derneklerin 1 Ocak tarihinde başlayıp 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecek olan, bir önceki takvim yılı içerisindeki faaliyetlerinin DERBİS üzerinden bildirimde bulunmaları gerektiği anımsatıldı.

Dernek Bilgi Sistemi (DERBİS) ile ilgili olarak yapılması gerekenler, sorulara verilecek yanıtlar ve sözkonusu bilgilerin nasıl doldurulacağı anlatıldı.

Yapılan bilgilendirmede ayrıca, derneklerin olağan ve olağüstü toplantılarının nasıl  yapılacağı, tüzük değişikliği, yönetim veya denetim asil üyelerindeki değişiklikler, üye kayıtları veya istifa gibi olayların da yönetim kurulu kararı alınarak en geç bir aylık süre içerisinde bildirimde bulunulmasının zorunlu olduğu anımsatıldı.

Derneğin gelir ve giderleri konusunda yapılması gerekenler, projelerin uygulanması, yurt dışından alınan yardımlar gibi konular da dernek yöneticilerine anlatıldı.

Dernek yöneticilerinin uyması gereken koşulların yerine getirilmemesi durumunda ceza işlemi yapılması da belirtilirken, derneklerin kurumsallaşmasının gerektiği, bilgi ve belgelerin dosyalar halinde tutulması ve saklanması gerektiği de vurgulandı.

Dernek yöneticilerin yapması gereken koşulların sunumunun ardından, STK adı ile kurulup, yasal faaliyette bulundukları halde “kara para aklama” gibi çalışanların belirlenmesi ile bu tür derneklerin çalışma yöntemleri de anlatıldı.

Yapılan sunumların ardından Dernek yöneticilerinin sorularına verilen yanıtlarla toplantı sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar