19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

Dereobası Köprüsü tamamlanmak üzere

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dereobası Köprüsü tamamlanmak üzere
Abone ol
Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası Köyü halkının 35 yıldır özlemle beklediği köprü inşaatı tamamlanmak üzere…

Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası Köyü halkının 35 yıldır özlemle beklediği köprü inşaatı tamamlanmak üzere…

Kent merkezi ile arasında sadece 1 kilometre uzaklık bulunan Dereobası Köyü’ne ulaşım sağlanabilmesi için 1979 yılında yapılan köprünün , 1982 yılında aşırı sel sularından yıkılması sonucu 35 yıldır köy halkı kendi olanakları ile Karaçay dere yatağı üzerinden kente ulaşmaya çalışıyordu.

Karaçay dere yatağının DSİ tarafından düzenleme çalışmalarına başlamasının ardından, “sel suları ve taşkınları önleme” adına yapılan girişimler neticesinde Dereobası Köyü’ne ulaşımın kolaylığı için köprü yapım çalışmalarına başlanıldı.

Güney Çevre yolu üzerinden Dereobası Köyü’ne ulaşım sağlanabilmesi için başlatılan köprünün inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere.



Dereobası köy halkının 35 yıldır özlemle beklediği,  kendi olanakları ile kurdukları tahta köprünün “açılış töreni” düzenlediği olayların yaşandığı günler kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Temmuz ayı içerisinde başlatılan köprü inşaatı çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, yetkililer bu ay sonunda köprünün hizmete girebileceğini söyledi.

Dereobası Köyü’nün Karaçay dere yatağı üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olana köprü; 76 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde, 4 ayak üzerinde ve 12 kazıktan oluşacak şekilde yapılıyor.

Köprünün orta ayaklarının 31 metre, kenar ayaklarının derinliğinin ise 27,5 metre olduğu belirtildi.

Köprü üzerinde; 2’şer metre sağ ve sol yönlerde yaya yürüyüş yollarının yapılacağı, geriye kalan 11 metrenin ise araç trafiği olarak kullanılacağı kaydedildi.

Köprü inşaat çalışmalarında 4 ayak üzerindeki  birinci kısım betonun tamamlandığı, üst beton çalışmalarının ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirten yetkililer, Eylül ayı içerisinde köprü inşaatın açılışa hazır hale geleceğini söylediler.

Köprü inşaatının tamamlanmasının ardından Köy ile bağlantısı ve kent merkezi ile bağlantısı arasında kurulacak ayaklarının inşaat çalışmalarına başlanılacak.

Güney Çevre yolu üzerindeki köprü bağlantı noktasındaki MOBESE kamerası yerinden sökülerek bir başka yere takılırken, köprünün inşaatının tamamlanmasısın ardından kent ile bağlantısının Osmaniye Belediyesi tarafından yapılmasının gerektiği bildiriliyor.

Dereobası Köyü halkı 35 yıldır kavuşacağı köprünün hizmete girmesini beklerken, Ekim ayı içerisinde tüm inşaat çalışmaları tamamlanmasını düşünerek, köprünün açılışının; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” gününde yapılmasını istiyor. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar