19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.592
EURO34.8253
ALTIN2508.8

Dereobası İlkokulu, Yazgan’ı konuk etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dereobası İlkokulu, Yazgan’ı konuk etti
Abone ol
Osmaniye’nin Merkez Dereobası Köyü İlkokulu Müdürü Zekeriya Ergenekon; eğitimci, şair-yazar Bestami Yazgan ile birlikte Köy okulundan mezun olan Gazeteci-Şair-Yazar ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ı öğretmen ve öğrencileri ile buluşturdu.

Osmaniye’nin Merkez Dereobası Köyü İlkokulu Müdürü Zekeriya Ergenekon; eğitimci, şair - yazarBestami Yazgan ile birlikte Köy okulundan mezun olan Gazeteci-Şair-Yazar ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ı öğretmen ve öğrencileri ile buluşturdu.

Dereobası Köyü İlkokulu Müdürü Zekeriya Erdoğan, Osmaniye’mizin yetiştirdiği ünlü eğitimci-şair-yazar Bestami Yazgan’ı okulundaki öğretmen ve öğrencileri ile tanışması için davette bulundu.

Daveti kabul eden Yazgan, Osmaniye’deki “kitap fuarı” ziyareti kapsamında Dereobası Köyü İlkokulu ziyaret etmek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etmek üzere okula geldi.



Edebiyatçı Yazgan Dereobası Köyü İlkokulu ziyareti sırasında; 1985 yılında birlikte “Güneysu dergisini” yayınlanmasında ve çeşitli şiir etkinliklerde birlikte bulunduğu, aynı zamanda Dereobası İlkokulu’nda okuyan gazeteci-Şair-Yazar ve Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak’ı da davet etti.

Dereobası İlkokulu ziyaretinde, öğrenci ve öğretmenlerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Edebiyatçı Bestami Yazgan, kendisi için hazırlanan afişteki yazılanlar karşısında duygulandı.

Öğretmen ve öğrencilerle buluşan çocuk edebiyatçısı Bestami Yazgan sohbetine başlarken; “Çocuğun tek sermayesi yüreği ve hayalleridir. Biz de şiir ve masallardan  kanat yapıp bu hayalleri uçurtmaya çalışıyoruz”dedi.

Edebiyat çalışmaları ve tecrübeleri hakkında da öğrencileri bilgilendiren Yazgan, şiirlerini okudu.



Öğrencileri kucaklayan ve onların gelecekleri ile ilgili bilgiler veren Yazgan,  bir öğrencinin okuduğu şiir üzerine; baş parmağı ile onun alnına işaret yaparak öptüğünü vurgulayarak başarı dileklerini bildirdi.

Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisini gören Yazgan, sohbetin ardından öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Dereobası İlkokulu mezunu Gazeteci- Şair-Yazar ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ise burada yaptığı konuşmasında; “Bu köyde doğdum, yaşadım ve bugün sizlerin okuduğunuz bu binada okulumu tamamladım. Köyümü ve okulumu seviyorum. Bugün bu köyde yaşayıp bu okulda okuyarak mesleğimde belli yerlere gelmişsem, sizlerin de geleceğinin ümidini taşımaktayım.

Bu köyde yaşamış biri olarak; siz sevgili öğrencilerimizin derslerine çalışmalarını, anne ve babalarına ve özellikle de öğretmenlerine saygılı olmak suretiyle eğitim ve öğretimlerine önem vermelerini istiyorum. Bu köyün bir evladı olarak sizlere başarılar diliyorum.”diye konuştu. 

Dereobası Köyü İlkokulu Müdürü Zekeriya Ergenekon, Edebiyatçı Yazgan ile Mustafa Bardak’ın ziyaretleri ve sohbetleri için teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar