28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

Dereobası Beton Köprüsü inşaat ihalesi 20 Ekim'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dereobası Beton Köprüsü inşaat ihalesi 20 Ekim'de
Abone ol
Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Köyünde, 35 yıl önce yaşanan sel felaketi sonrasında yıkılan ve vatandaşların derme çatma yaptıkları tahta köprülerle ulaşım sağladığı Karaçay Deresi üzerine beton köprü yapılacak.
Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Köyünde, 35 yıl önce yaşanan sel felaketi sonrasında yıkılan ve vatandaşların derme çatma yaptıkları tahta köprülerle ulaşım sağladığı Karaçay Deresi üzerine beton köprü yapılacak.

İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı Ekim ayı toplantısında konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, 20 Ekim tarihinde köprü inşaatının ihalesinin gerçekleştireceğini ve en kısa zamanda çalışmalara başlanılacağını söyledi.

Bölge müdürlüğünün Osmaniye ilinde 24 adet tarım sektöründe yatırımının bulunmakta olduğunu söyleyen Aydın, "Bu yatırımların toplam bedeli 256 Milyon lira geçmiş yıllar harcaması 23 milyon, 2016 yılı ödeneği 15 milyon şuana kadarki harcamamız 10 milyon ve nakdi gerçekleşme ise yüzde 67'dir." dedi.

YÜZDE 30 ORANINDA YAĞIŞ AZLIĞI OLDU

2016 su yılında, 2014'te olduğu gibi bir yağış azlığı yaşandığını belirten Bölge Müdürü Aydın, "Bu yağış azlığı neticesinde ilimizde yaklaşık yüzde 30 civarında bir yapış noksanlığı oldu. İlimizin son 50-60 yıllık yağış ortalaması 829 Milimetre iken biz 2016 yılında 575 milimetre yağış aldık. Ancak bu yağış noksanlığı, içme suyu, tarımsal sulamada her hangi bir sıkıntıya aldığımız tedbirler sonucunda sebep olmadı. Geçen yıl barajlarımızda toplam 1 milyar 650 milyon metreküp depolamamız varken bu sene aynı dönemde bu miktar 974 milyon metreküpe düşmüş oldu. İlimizde sulama projelerinin gerçekleşmesi bakımından ülke ortalamasındadır. Ülkemizde yüzde 73 civarında sulama oranı mevcut ve bu oran ilimizde de aynıdır. Ancak iklim koşulları ve toprak verimliliği düşünüldüğü takdirde bu miktarı hızlı bir şekilde yüzde yüzlere çekmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum." diye bilgi verdi.

KADİRLİ'DE İKİ BARAJ PROJESİ

Taşkınlarla ilgili tedbirler almaya devam edildiğini vurgulayan Mevlüt aydın, "DSİ'nin hizmetleri 3 aşamalıdır. Birincisi planlama, ikincisi proje ve üçüncüsü ise inşaat aşamasıdır. Planlama aşamasında ilimizde iki tane büyük projemiz var. Birincisi Osmaniye Sabun Suyu Çatak Projesi, ikinci ise Osmaniye Kadirli Savrun Projesidir. Hedefimiz 2017 yılında Osmaniye Sabun Suyu Çatak Barajının inşaat ihalesini gerçekleştirmek olacak.

İkinci büyük projemiz olan Osmaniye Kadirli Savrun Projesidir ve bunda planlamayı tamamladık. Gene Savrun projesi genel müdürlüğümüzde incelenmekte ve bu yıl içerisinde ihaleye çıkacağız inşallah. Dolayısıyla seneye Savrun Barajı inşaatımız başlamış olacak.  Bu baraj sulama ve enerji maksatlı bir baraj olacak. Böyle bir baraj yaklaşık 2 yılda tamamlanabilmektedir. Yaklaşık olarak 93 milyon metreküp su depolamasıyla orta büyüklükte bir baraj olacak." dedi.

Osmaniye'de devam eden 9 tane taşkın koruma işi olduğunu belirten Bölge Müdürü Aydın, bunların dışında yıl sonuna kadar gerçekleştirecek olan ve Karaçay Deresi üzerine yapılacak köprü için, 20 Ekim tarihinde inşaat ihalesinin gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar