25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4

“Değişen dünyada coğrafyamız” konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Değişen dünyada coğrafyamız” konferansı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Stratejik Düşünme Kulübü'nden 'Değişen Dünyada Coğrafyamız' Konferansı düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)  Stratejik Düşünme Kulübü'nden 'Değişen Dünyada Coğrafyamız' Konferansı düzenlendi.

OKÜ Kulüplerinden Stratejik Düşünme Kulübü ile Osmaniye Anadolu Öğrenci Birliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Amfisi’nde ‘Değişen Dünyada Coğrafyamız’ başlıklı konferans düzenledi.

Açılış konuşmasını OKÜ Stratejik Düşünme Kulübü Başkanı Seyit Selçuk Özdemir yaptı.

Asıl amaçlarının Üniversite öğrencilerine düşünsel siyasi ve ahlaki alanlarda katkıda bulunmak olduğunu ifade eden OKÜ Stratejik Düşünme Kulübü Başkanı Seyit Selçuk Özdemir, “Kulübümüz çeşitli programlarla görevini yerine getirmektedir. Yeryüzü bizlere mescit kılınmıştır. Bu sebepledir ki dünyadaki tüm sorunlar bizleri ilgilendirmektedir. Yüzyıllardır süre gelen medeniyet değerlerimizde coğrafyamızdaki tüm sorunların çözüm anahtarının bizde olduğunu göstermektedir.”dedi.

Düzenlenen konferansa TRT El Arabia Genel Müdürü Gazeteci Yazar Turan Kışlakçı konuşmacı olarak katıldı. 

Kışlakçı,  “İslam dünyasında mustazaf yok, mazlum yok, neden yok? Hz. Peygamber döneminden Emeviler dönemine, içerisine sahabeleri de alın sayıları 10 bin, 20 bin, 100 bin ama bir bakın o dönemde Hindistan’dan tutun Fas’a kadar koca bir coğrafyayı feth ediyorlar. Sayıları çok az ama fethe çıkıyorlar.  Bugün ise İslam dünyasının nüfusu ise 2 milyar. O yüzden şunu söylüyorum 2 milyar nüfusun mazlumu olmaz. Eğer eziliyor, zulüm görüyorsa ahmaklığından görüyordur. Bu coğrafyanın sıkıntıları bu coğrafyanın aynın ve entelektüel kişilerinin düşünmeyişinden bir şey üretmeyişinden. İbni Sina’yı, Farabi’yi okuyoruz ve övünüyoruz ama neden bu coğrafya şimdi bu tür adamlar yetiştirmiyor diye sormuyoruz, sorgulamıyoruz.” diye konuştu.

Konferansın sonunda TRT El Arabia Genel Müdürü Gazeteci Yazar Turan Kışlakçı’ya günün anısına Teşekkür Belgesi’ni Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halef Dizlek takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar