26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

Dede Korkut’ta gerçeği aratmayacak tatbikat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut’ta gerçeği aratmayacak tatbikat
Abone ol
Osmaniye merkez Dede Korkut İlköğretim okulunda gerçeği aratmayacak yangın kurtarma tatbikatı yapıldı.

Osmaniye merkez Dede Korkut İlköğretim okulunda gerçeği aratmayacak yangın kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sitemizden 'yerek rahatınıza erişebilirsiniz.Dede Korkut İlköğretim okulunda gerçekleştirilen yangın kurtarma tatbikatında, 98 saniyede 726 öğrencinin tahliyesi, 4 dakikada itfaiyenin olay yerine ulaşması, itfaiye erlerinin 2 dakikada mahsur kalan iki öğrencinin 3. kattan kurtarılması heyecanla izlendi.

Fakıuşağı mahallesindeki Dede Korkut İlköğretim okulunda, oluşturulan senaryo gereği okulun 3.katındaki rehberlik servisinde, veli ve öğrencilerle özel görüşme yapılıyordu. Görüşmenin gizliliği nedeni ile kapı kilitlenmişti. Bu sırada odada elektrikli ısıtıcı  kullanılıyordu. Isıtıcı nedeni ile prizden duman çıkmaya başladı.

Panik nedeniyle kilitli olan odanın kapısını açamadılar ve mahsur kalarak balkona çıktılar.

Sitemizden izleyeyerek rahatınıza erişebilirsiniz.Koridordaki elektrik panosu ve ana panodaki  kaçak akım rölesi  arızalı olduğu için sigortalar atmadı. Binanın iki ve üçüncü kattaki tüm sınıflarda ve koridorlardaki elektrik  kablolarından alevler yükselmeye başladı. Senaryonun gerçekçi olması için koridorlara ve rehberlik servisine sağlığa zararlı olmayan sis bombaları atıldı.

Yangın uyarı sirenlerinin çalışması ile birlikte okulun Sivil Savunma Kulübü rehber  öğretmeni  Gülgülsün Kaya’nın daha önce öğretmenlere verdiği tahliye planının kusursuz uygulanması ile 726 öğrenci 98 saniyede okulu tahliye ederek toplanma alanında bir araya geldiler.

Sirenlerin çalışması ile aynı anda itfaiye müdürlüğüne yangın ihbarı yapıldı.

Sitemizden 'yerek rahatınıza erişebilirsiniz.İtfaiye tam dört dakikada okula  ulaştı. Üçüncü katta balkonda mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından iki dakika gibi kısa bir sürede kurtarıldılar. Uygulamadan  daha önce haberdar edilmeyen öğrencilerin gözlerinde  korku izleri gözlendi.

Okulun öğretmenlerinden oluşan arama kurtarma ekipleri bina içerisindeki tüm bölümleri kontrol ederek içerde kimsenin kalmadığı tespit edildikten sonra tatbikat sona erdi.

Okuldaki siren sesleri ve itfaiye aracının sirenleri mahallede kısa bir süre paniğe neden oldu.

Okula gelen veliler yangının tatbikat olduğunu öğrenince,  panikleri  mutluluğa dönüştü.
İtfaiye ekipleri yangın tüpünün kullanılması ile ilgili öğrencilere  bilgi verdi ve uygulama yaptırdı.

Okul Müdürü Kamil Kurultak  duyarlılıkları nedeni ile İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin’e ve ekibine teşekkür ederken, tatbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlere ve olay sırasında bilinçli hareket eden öğrencilere de ayrıca teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar