19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8

Darp edilen kadın öğretmen olayına tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Darp edilen kadın öğretmen olayına tepki!
Abone ol
Osmaniye merkez 7 Ocak İlkokulu sınıf öğretmeni Aysun Kaya’ya yapılan saldırı, kentteki eğitim sendikalarının temsilci ve başkanları tarafından basın açıklaması ile kınandı.
Osmaniye merkez 7 Ocak İlkokulu sınıf öğretmeni Aysun Kaya’ya yapılan saldırı, kentteki eğitim sendikalarının temsilci ve başkanları tarafından basın açıklaması ile kınandı.

7 Ocak İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Aysun Kaya’ya bir öğrenci velisi tarafından şiddet uygulanması olayına tepki amacı ile; Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim -İş Sen, Eğitim -Sen ve Eksen Eğitim Sen temsilcileri okul binası önünde ortak açıklama yapmak üzere bir araya geldi.

İddialara göre, 7 Ocak İlköğretim Okulu'nda görev yapan Aysun Kaya'ya önce Whatsapp üzerinden hakaret eden söz konusu öğrencinin annesi, büyük kızını da alarak okulu bastı.

Okulun bahçesinde Aysun öğretmeni darp eden kızgın öğrenci velisi, öğretmenin parmağını kırdı.

Aysun öğretmen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, olaya tepki amacı ile Osmaniye’deki 5 eğitim sendikasının temsilci, başkan ve üyeleri Okul binası önünde buluşarak ortak basın açıklaması yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, "Bu okulun öğretmenlerinden Aysun Kaya arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir.

Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.

Bugün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması, velilerimizin ihmalkâr davranması, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir.

Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır."dedi.
Eğitimcilere yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Eğitim-İş sendikası  Osmaniye il temsilcisi Seyit Demir ise; "Aysun öğretmenime acil şifalar diliyorum. Şiddetin rengi, dili, ırkı ve şekli asla olmaz. Biz sendikalar olarak burada küçük bir eylem yapmak istiyoruz. Öğretmene uzanan eller adaletle kırılmayacaksa bizler tek silahımız olan kalemlerimizi burada kırıyoruz."şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika temsilcileri ile üyeleri kalemlerini kırarak olaya tepkilerini gösterdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar