29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Damızlık Düve yetiştiriciliği projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damızlık Düve yetiştiriciliği projesi
Abone ol
Osmaniye’de Damızlık Düve yetiştiriciliği projesi ilk defa bu yıl uygulanmaya başladı.

Osmaniye’deDamızlık Düve yetiştiriciliği projesi ilk defa bu yıl uygulanmaya başladı.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam proje ile ilgili yaptığı bilgilendirmede; 

“Bakanlığımızca damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlamak amacıyla Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi ilimizde ilk defa bu yıl uygulanmıştır.

İl Müdürümüz İbrahim Sağlam konuyla ilgili ilimizde yapılan çalışmalar hakkında; "Bu proje kapsamında Düziçi ilçemizden başvuru yapan İsmail Ela isimli yatırımcımızın dosyası İl Değerlendirme Komisyonunca uygun bulunarak Bakanlığımıza onay için teklif edilmiştir. Yatırımcımızın projesi Bakanlığımızca 16.03.2018 tarihinde onaylanmıştır.

Proje, yatırımcımız tarafından 20.03.2018 tarihinde proje süresi başlatılmış olup 1 (bir) yıl içerisinde proje tamamlanacaktır. Bakanlığımız tarafından Damızlık buzağı/dişi sığır alımlarına; 4-8 ay (120-240 gün) için 3.500 TL/baş ve 9.ay-15 ay (241-450 gün) için ise 5.000 TL/baş olarak uygulanacaktır. İlimizde hayvancılık günden güne gelişme göstermektedir. Bu kapsamda bir taraftan Bakanlığımızın verdiği destekler diğer taraftan İl Müdürlüğümüzce yapılan koruyucu ve eğitici çalışmalar ile üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesi başta ülkemize, ilimize ve yatırımcımıza hayırlı olsun." Dedi.

Bir yıl içerisinde tamamlanacak olan proje kapsamında yatırımcımız 500 baş Damızlık Düve alacak olup bunun %50'si hibe desteği olarak Bakanlığımızca karşılanacaktır. Yatırımcımızın sunmuş olduğu projenin toplam tutarı 2.500.000 TL olup alacağı hibe desteği ise KDV Hariç 1.250.000 TL'dir.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar