20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

ÇYDD'den 39 kız öğrenciye burs!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇYDD'den 39 kız öğrenciye burs!
Abone ol
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Osmaniye Şubesi, Kuruluşunun 30. yılında Osmaniye’de 39 kız öğrenciye karşılıksız burs verildiğini belirtti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Osmaniye Şubesi, Kuruluşunun 30. yılında Osmaniye’de 39 kız öğrenciye karşılıksız burs verildiğini belirtti.

Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ÇYDD Osmaniye Şubesi Yönetim kurulu Başkanı Nurten Nergiz; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Osmaniye şubesinin yedi kişilik şube yönetim kurulunun üçü ve yönetim kurulu başkanımız kadındır. Şubemizin 41 üyesinin yarısı kadındır. Şubemiz kuruluşunun 22. yıldönümünü geçen eylül ayında kutladı.

2018-2019 öğretim yılında Şubemiz aracılığıyla Osmaniye’deki ve yüksek öğretim kurumlarında okuyan toplam 64 öğrenci derneğimizden karşılıksız burs almaktadır.

İlimizin çeşitli orta öğretim kurumlarında okuyan 45 bursiyerimizin tamamı kız öğrencilerden oluşmaktadır. Diğer 19 öğrencimiz üniversite öğrencisi olup bunların 14’ü kız öğrencidir.

2 öğrencimiz başka iki ildeki üniversitelerde okumakta, bir tane de yüksek lisans bursu alan bursiyerimiz bulunmaktadır.
Çağdaş bireyler aracılığı ile çağdaş topluma ulaşmak amacındaki Derneğimiz için:

a) Evrensel; çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı; demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi,

b) Bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması,

c) Toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi; öncelik taşır.

Kardelenler, Baba Beni Okula Gönder, Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak, Her Kızımız Bir Yıldız gibi projelerle kız çocuklarının okullaşmasını artırdık, sürdürülebilir bir eğitimi sağladık.

Bu şekilde onbinlerce kız öğrenci çocuk yaşta evlendirilmekten ve taşıyamayacağı ağır yükler altında ezilmekten kurtularak, eğitimli, meslek sahibi, ekonomik gücü olan bireyler olarak topluma kazandırıldı.

Aynı şekilde binlerce üniversiteli gencimiz özgür düşünceli, demokrat Atatürkçü bireyler olarak toplumda yerini aldı. Bu anlattığım gelişmeler, o dönemde derneğin efsane genel başkanı Türkan Saylan’ın çalışmalarıyla başladı.

Prof. Dr. Aysel Çelikel başkanlığındaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi ise bu yıl kuruluşunun 30 yılını kutluyor.

Dernek Türkiye genelinde 100’ü aşkın şubeleri aracılığıyla 30 yılda Türkiye genelinde 110 bin kız çocuğuna burs verildi. Halen ortaöğretimden üniversiteye çeşitli kademelerdeki 8 bin öğrenciye burs veriyor.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar