29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

Cumhuriyetin 96'ıncı yılı coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyetin 96'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Osmaniye'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun'un makamındaki programın ardından Devlet Bahçeli Bulvarında tören düzenlendi.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ile Belediye Başkanı Kadir Kara, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Vali Coşkun, Garnizon Komutanı Albay Sancaktar ve Belediye Başkanı Kadir Kara, törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içerisinde olduklarını kaydetti.

Cumhuriyet'in, her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseri olduğunu vurgulayan Vali Coşkun," Nitekim ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti Kurtuluş Savaşı'nı da bu azimle kazanmış ve bu kazanımı Cumhuriyet’le taçlandırarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisini gerçekleştirilmiştir." dedi.

Aziz milletin, Cumhuriyetin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere geldiğini ifade eden vali Coşkun şöyle devam etti: "Yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini, millî egemenliğini ve milli iradesini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir.

600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.

Unutulmamalıdır ki her bir vatandaşımız, eşit haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarıdır.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltmeli, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olmalıyız.

Böylece kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız."


Kutlama programı, şiirlerin okunması, halk oyunlar gösterisi, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar