25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5507
EURO34.9033
ALTIN2423.9

Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutladık
Abone ol
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü kutlamaları, 28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü kutlamaları, 28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı. 

Düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu AlbayEmin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Polat, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.



 Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.


 
Törenin devamında Vali Ömer Faruk Coşkun, şeref defterini imzalayarak, şöyle yazdı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içerisinde kutluyoruz.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet,  topyekûn mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran bizlere bırakılmış en büyük mirastır.Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.



Bu zaferin sonucunda Cumhuriyetimizin değerlerini, demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.



Unutulmamalıdır ki; Aziz Milletimiz; cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir.



Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 Vali Coşkun’un şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.



Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri  29 Ekim Pazartesi günü Devlet Bahçeli Meydanı’nda devam etti.

Buradaki törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Emin Yılmaz  Sancaktar ile Belediye Başkanı Kadir Kara, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki program; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ve Belediye Başkanı Kadir Kara,Tören alanındaki tören birlikleri, öğrenciler ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. 



Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Coşkun, "Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümüdür. 29 Ekim 1923'te ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz" dedi.

Halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. Kutlama programı, tören geçişi ile program sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar