19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5868
EURO34.8509
ALTIN2494.3

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
Abone ol
Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94'üncü yıldönümü kutlamaları, Tören Alanında Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94'üncü yıldönümü kutlamaları, Tören Alanında Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

Osmaniye Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'na ait çelenkler; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül ve Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından anıta sunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Coşkun, şunları kaydetti: "İstiklal Harbini zaferle neticelendirerek millet iradesine dayanan Cumhuriyetimizi kuran ecdadımızın evlatları olarak, Cumhuriyet’in 94. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz.



Cumhuriyet, Anadolu insanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır.

Cumhuriyeti biz, el ele, gönül gönüle büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk.

Bu Cumhuriyeti hep birlikte kurmayı, istiklal ruhuna ve bir millet olma şuuruna sahip olabildiğimizden dolayı başardık.

Bir millet şuuruna sahip olduğumuzu, ortak istiklal duygu ve idealimizin etrafında kenetlenerek ispatladık. Bu bayram vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevaptır.

Unutmayınız ki; biz, İstiklal Harbimizi zaferle neticelendirirken ve sonrasında yeni Cumhuriyetimizin temellerini atarken, bunu bir millet olarak, yani ortak duygu, hedef ve ideal etrafında kenetlenerek başardık.

Bugün o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak hepimizin müşterek vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklâli uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar