29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Cuma Namazı Kılabilmek İçin İmza Kampanyası Başlattılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cuma Namazı Kılabilmek İçin İmza Kampanyası Başlattılar
Abone ol
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Osmaniye İl Temsilciliği, 'İbadet Hakkı Engellenemez' sloganıyla, memurların cuma namazına gidebilmesini sağlamak ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı.
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Osmaniye İl Temsilciliği, 'İbadet Hakkı Engellenemez' sloganıyla, memurların cuma namazına gidebilmesini sağlamak ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak imza kampanyasını başlatan Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları Osmaniye İl Temsilcisi Selahaddin Tatlı, yaklaşık 2,5 milyon memur için çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının özellikle cuma namazı gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Son yıllarda Türkiye'de din ve vicdan hürriyeti kapsamında önemli adımlar atıldığını müşahede ettiklerini kaydeden Tatlı, "Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların din ve vicdan hürriyeti kapsamında temel dini vecibelerini yerine getirmelerinde bazı sıkıntıların olduğu aşikârdır. Bu kapsamda atılması gereken önemli adımlardan biri de “Cuma Namazı” ibadeti konusunda saat düzenlemesine gidilmesidir. EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak; yaklaşık 2 buçuk milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının, özellikle ‘’Cuma namazı” gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini belirtiyoruz. Cuma günleri öğle tatili saatlerinin, o ildeki cuma namazı saatine göre uyarlanması gerektiğinin altını çiziyoruz. Ülkemizin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının olmasından dolayı, bu düzenlemenin ‘’Valilikler tarafından” yapılması doğabilecek sorunların önüne geçecektir." dedi.

Din ve vicdan özgürlüğünün kişilerin sahip olması gereken insani bir hak olduğunu vurgulayan Tatlı, " Bu hakkı karşılamak, devletimizin başlıca görevidir. Dolayısıyla taleplerimizin, yöneticiler tarafından lütuf olarak değil, Anayasada belirtilen ‘’Din ve vicdan özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hukuk devletinde yaşayan her vatandaşın inanç değerleri dokunulmazdır. Dolayısıyla toplumsal ilişkiler boyutuyla insanın özüne ait manevi şahsiyetinin muhafaza edilip korunması, çalışma hayatı açısından da insan onuruna yakışır bir iş ortamında istihdam edilmesinin temini hem hukuk sisteminin, hem de tüm kurumların üzerine düşen bir görevdir." dedi.

Başta üyeleri olmak üzere, kamu çalışanlarının ekseriyetinin inanç ve manevi içerikli bu haklı taleplerinin karşılanması için hukuki çerçevede gerekli mücadeleyi vereceklerini kaydeden Tatlı şöyle devam etti: "Özelikle eğitim çalışanları ve öğrenciler ile askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar, Müslümanlar için en temel ibadetlerden biri olan cuma namazını ders saatine denk geldiğinden dolayı kılamamaktadırlar. Bu soruna dikkat çekerek çözüme kavuşturulması için bugün Türkiye genelinde üyelerimizin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapılarak imza kampanyası başlatılmış bulunmaktayız. 20 Şubat 2015 Cuma gününe kadar toplanacak olan imzalar muhatap kurum ve kuruluşlara tarafımızca iletilecektir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar