16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5182
EURO34.6124
ALTIN2505.0

Çukurova Âşıklar Bayramı sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çukurova Âşıklar Bayramı sona erdi
Abone ol
OSMANİYE Folklor Araştırma Kültür, Sanat, Gençlik, Spor ve Halk Oyunları Kulübü Derneği (OFAD) bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Âşıklar Bayramı sona erdi.
OSMANİYE Folklor Araştırma Kültür, Sanat, Gençlik, Spor ve Halk Oyunları Kulübü Derneği (OFAD) bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Âşıklar Bayramı sona erdi.


Cumhuriyet Meydanı’nda ki final gecesinde Osmaniyeliler saza ve söze doydu.


Sunuculuğunu Âşık Tahir Erdoğdu ve OFAD Başkanı Abdullah Gizlice’nin yaptığı program, Âşık Eyyubi ve Âşık Temel Turabi’nin ‘Hoş geldiniz’ adlı karşılama parçasıyla başladı.


Üç gün süren Çukurova âşıklar bayramına Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin değişik kentlerinden 30’a yakın halk ozanı katıldı. Final gecesine Kerkük’ten katılacak olan Âşık Ahmet Telafer’in IŞİD baskıları sonucu Türkiye’ye giriş yapamadığı belirtildi. Azerbaycanlı Âşık Sevil Hıdırova ve Gürcistan'dan gelen Âşık Aida Gülzar’ın birlikte söylediği 'Çırpınırdı Karadeniz' isimli şarkıya katılımcılarda eşlik etti. Gece Âşık Gül Ahmet Yiğit'in, anlattığı ilginç Gavurdağı fıkraları ve söylediği Türkülerle sona erdi.


Türk Halk kültürüne hizmeti geçmiş kişilere Yüksel Özden anısına Halk kültürü ödülleri verildi. Karacaoğlan ödülü Erzurumlu Âşık Turabi’ye, Dadaloğlu ödülü Çukurovalı Âşık Eyyubi’ye, Abdulvahap Kocaman ödülü Azerbaycanlı Âşık Sevil Hıdırova’ya, Âşık İmami ödülü Edebiyatçı İrfan Can’a, Mızarlı Mehmet ödülü Gürcistanlı Âşık Aide Gülzar’a ve Türk Kültürüne hizmet ödülü ise Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever’e verildi.


OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Kültür ve Turizm bakanlığının katkıları ve Osmaniye Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Çukurova Âşıklar Bayramının, dernek tarafından 1997 yılından buyana her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini, bu yıl ise yine uluslararası boyutta olduğunu söyledi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ise Bakanlığın altı yıldır etkinliklere maddi katkıda bulunduğunu belirterek, “Ayrıca İlimiz ve ilçelerimizde kamu yararına çalışan derneklerin düzenlemiş olduğu etkinlikler içinde 6 derneğimize altı yıldır maddi katkıda bulunmaktayız.


Âşıklık geleneğinin Türk halk edebiyatında ve kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Orta Asya’dan başlayıp Anadolu’ya gelen buradan üç kıtaya yayılan halk ozanlarımızın yolundan birçok büyüğümüz yetişti, geldi geçti. Bugün onların yolundan, telinden, dilinden, onların düşüncelerini terennüm eden, onların gülünü kokusunu getiren sekseninci ilimiz Osmaniye’ye o yolu devam ettiren, gençlere örnek olan siz halk âşıklarına şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum” dedi.


Kültür Müdürü Ahmet Tabur, daha sonra yakasındaki ay yıldız rozetini Âşık Sevil Hıdırova’ya ve yine yanında getirdiği Türk bayrağı rozetini Gürcistanlı Âşık Aida Gülzar’a hediye ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Aslan ise OFAD Başkanı Abdullah Gizlice’yi başarılısından dolayı tebrik ederek, “Bugüne kadar yapmış olduğu bu etkinlikler her yıl artarak çok daha farklı bölgelerden âşıklarımızı getirerek bu etkinlikleri yapıyor. Kendisine Sayın Belediye Başkanımız Kadir Kara adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar