29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Çukurova Aşıklar Bayramı’nın 20.’ncisi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çukurova Aşıklar Bayramı’nın 20.’ncisi yapıldı
Abone ol
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 20. Çukurova Aşıklar Bayramı Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 20. Çukurova Aşıklar Bayramı Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Aşık Temel Turabi ve  Aşık Eyyubi'nin birlikte söylediği 'Hoş geldiniz' türküsü ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Aşıklar Bayramı'nın amacının Türk kültürünün kadim geleneklerinden biri olan aşıklık geleneğinin doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılması olduğunu belirterek, Aşıklar Bayramını OFAD olarak 1997 yılından bugüne 20 yıldır aralıksız düzenlediklerini ve etkinliğin 10 yıldır uluslararası düzeyde yapıldığını kaydetti.



Şiirlerin de okunduğu etkinlikte daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Halk Ozanı Gül Ahmet Yiğit, “Köroğlu”, “Gavurdağı Marşı” ve “Al Bayrak” türkülerini seslendirdi.

AŞIKLAR BAYRAMINDA BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
 
“Karacaoğlan Milli Birlik ve Diriliş Buluşması” temalı gecede Doğu Türkistan’dan Aşık Parhat Bazakov, Gümüşhane Aşık Kul Nuri, Kars’tan Aşık Mustafa Aydın, Erzurum’dan Aşık Rahim Sağlam, Bursa’da Aşık Temal Turabi, Adana’dan Aşık Hacı Karakılçık, Adana’dan Aşık Eyyubi, Kırgızistan’dan Aşık Ermamat, Kerkük’ten Aşık Ahmet Telaferli, Kozan’dan Aşık Adnan Özcandan, Osmaniye’den Aşık Gaygılı, Aşık Aşikar, Aşık Seyfi Metin, Aşık Osman İper, Aşık Vuslati, Aşık Tahir Erdoğdu ve Aşık Ali Güler izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Aşıkların türkülerindeki birlik ve beraberlik vurgusu izleyicilerden coşkulu alkışlar aldı.

Programın son bölümünde Emekli İmam Hatip İsmail Gümüş'ün şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. 20. Çukurova Aşıklar Bayramı günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Vali Kerem Al, Çukurova Aşıklar Bayramı’nın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, programa katılan Aşıklar ve Ozanları seslendirdikleri güzel eserler için tebrik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar