29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

ÇSGB Heyeti Osmaniye’de bir dizi ziyarette bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇSGB Heyeti Osmaniye’de bir dizi ziyarette bulundu
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı İsmail Gültekin, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz Osmaniye’ye ziyaret gerçekleştirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı İsmail Gültekin, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz Osmaniye’ye ziyaret gerçekleştirdi.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Osmaniye’ye ziyarette bulunan yetkililer,  Valilik başta olmak üzere, İŞKUR, SGK’nu da ziyaret etti.
Osmaniye’ye gelen heyet, toplum yararına çalışma programı ve iş başı eğitim programıyla işe yerleştirilenlerle buluştu.

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Akyıl, burada yaptığı konuşmada, alın terinin akıl teri ile değerlenmesi ve refah seviyesine katkıda bulunmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirti.

İstihdama katkı sağlamak için işverenler ve sosyal tarafların desteklerinin birleştirildiğini ifade eden Akyıl; "Bakanlığımıza bağlı ilgili birimlerin temsilcilerinin sahada desteğine ihtiyacımız var.

Bilindiği gibi son zamanlarda hükümetin meslek liselerini özendirecek bir takım kararlar aldı.

Meslek liselerini arttırmamız, çocuklarımızı oraya yönlendirmemiz son derece önemli.

Tabi bu alınan kararların tamamının hayata bir anda geçirilmesi ya da topluma yansıması hemen olabilecek bir şey değil.

Bu anlamda çalışmalar ve uygulamaların sosyal taraflara iletilmesi gerekmektedir."dedi.

SGK Sigorta primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ise, iş başı eğitim teşvikinin işçiler için getirilmiş güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Açıkgöz yaptığı konuşmada; "Eğitim süreleri yapılacak mesleğe göre 6 ay veya 1 yıl olarak değişmektedir.

İşin kapsamına zorluğuna göre eğitimler değişiyor.

KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla açılan girişimcilik eğitimleri bu anlamda önemlidir. Daha sonra bu eğitimleri tamamlayan vatandaşlara farklı hibe destekleri ile faizsiz kredi imkanı tanınarak kendi işlerini kurmaları sağlanıyor.

İnşallah yakın bir zamanda Bakanlığımızın TOBB ile yaptığı bir protokol çerçevesinde iş meslek danışmanları, sanayi ve ticaretin alanlarında da görev yapacaklar.

Dolayısıyla hem işverenlerimizin hem de işçilerimizin işe yerleştirilme konusunda daha iyi bir adım atılmış olacak. Ayrıca işverenlerimizin ilave işçi alması noktasında yeni teşvikler getirilecek."diye konuştu.

Yetkililer ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Borsası, işçi sendikalarının temsilcilerinin de yer aldığı toplantıya katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar