28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3151
EURO35.1355
ALTIN2278.6

Coşkun, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun “10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ValiÖmer Faruk Coşkun “10 OcakÇalışan gazeteciler günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Coşkun mesajında şu görüşlere yer verdi: 
“İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren, mesai gözetmeksizin haber peşinde koşan, zor şartlar altında meslek aşkı ile gazetecilik mesleğine kendisini adayan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu bakımdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi de, basın ahlak esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır.

Ülkemizde de basının durumu, her geçen gün daha iyi yönde bir seyir izlemektedir. İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazetecilerin, çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen onlar, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön planda bulundurmayı bilmişlerdir. 

Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir. Gazeteciler bu yönüyle demokrasinin dayandığı temel güçlerden biri olan toplum adına denetleme işlevini de yerine getirirler. 

Bu bağlamda, bugün ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, TV ve radyolar ile ulusal ajanslarımızın temsilcileri sayesinde basınımız, sadece ilimizde değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşmakta ve ilimiz için bir gurur kaynağı olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, vefat eden gazetecilerimizi rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar