24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.569
EURO34.8558
ALTIN2433.1

Coşkun; “Ayda 600 Aileye 450 bin lira ödüyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun; “Ayda 600 Aileye 450 bin lira ödüyoruz”
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, il genelinde yapılan hizmetler hakkında bilgi verirken, ayda 600 muhtaç aileye 600 ile 1000 Tl arasında değişen toplam 450 bin lira sosyal yardımda bulunduklarını söyledi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, il genelinde yapılan hizmetler hakkında bilgi verirken, ayda 600 muhtaç aileye 600 ile 1000 Tl arasında değişen toplam 450 bin lira sosyal yardımda bulunduklarını söyledi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevine atanan Hamit Coşkun’a Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında İl Müdürü Coşkun kurumun çalışmaları hakkında da bilgilendirme yaptı. Coşkun il genelinde 5 bin 500 vatandaşa evde bakım hizmeti olarak ayda 980 Tl ödeme yaptıklarını söyledi.

Kentteki hizmetlerin her geçen gün yaygınlaştığını vurgulayan Coşkun; “İlimizde Huzurevi, Engelli ve Sevgi evleri, Çocuk yuvası ve Kız yetiştirme yurdu alanlarında hizmetlerimiz bulunmaktadır. Bunlara ek olarak bir de Sosyal Ekonomik Destek Birimimiz var. Bu birimimiz aslında Osmaniye için çok bilinmeyen bir şey. Göreve başladığımızda 350 aileye destek verilmekteydi.

Aylık 600-1000 TL yardım verilmekteydi. Bizim buradaki göreve başlamamızdan iki ay gibi süreden sonra tabi o birim daha önce bize ait bir birim değildi. Hemen eksikliğimizi bakanlığımızla görüştük ve çalışmaya başladık.

Şuanda 350 aileye yaptığımız yardımı 600 aileye çıkarttık. Osmaniye'de bu ailelere aylık 600 ile 1000 lira arasında değişen yardımlarda bulunmaktayız. Hedefimiz de mayıs haziran ayına kadar 1000 muhtaç aileye çıkartmaktır. Bu sayıya ulaşırsak Osmaniye'ye de çok büyük bir destek vermiş oluruz. Biz her ay sadece bu alanda 450 bin lira sosyal yardım yapmaktayız.

Ayrıca bizim bir de evde bakım hizmetimiz var. Engeli ve yaşlı bakım hizmeti olarak Osmaniye il genelinde 5 bin 550 vatandaşımıza aylık 980 lira para ödemekteyiz. Devlet sade yaşlısına bakmak için bu ile 72 milyon lira vermekte. Şuanda biz bu parayı ödemekteyiz. Bunun haricinde koruyucu aile hizmetimiz var. Son yıllarda devletimizin, hükümetimizin ve bakanlığımızın geliştirdiği koruyucu aile hizmeti ile şu istenmekte, çocuk bir aile ortamında büyüsün.

Osmaniye'mizde bu hizmeti alan 55 çocuğumuz var. Yurt ortamında bulunmasından ziyade bir aile ortamında bulunmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak bir eğitim programı başlattık, Müftülüğün Kur'an kurslarında milli eğitimin okullarında eğitimler düzenlendi ve sonuçları çok güzel gelmeye başladı. Bir çok aile şuanda koruyucu aile başvurusunda bulunuyor.

Her gün dilekçe almaktayız, daha önce hiç başvuru yoktu. Eğitimler sonunda olumlu sonuçlar almaya başladık.şu anda 55 çocuğumuz koruyucu aile ortamında yetişiyor. Bu çocukların sigortalarını yatırıyor, çocuk başına da 800 Tl ödeme yapıyoruz.Yine çocuğun kitap, kırtasiye gibi diğer giderlerini de biz karşılamaktayız. 50 engelli ve 50 şehit çocuğu için Bakanlığımıza proje sunduk. 

Son olarak 25 kişi işe girdi. 2,5 yılda 185 şehit ailesi ile gazi yakını kamu kurumlarında işe girdi. 

Geçtiğimiz yıl şehit yakınlarına 250 milyon lira harcama yaptık. Hizmetlerimizin her geçen gün de değişik alanlarda devam ediyor”diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar