23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5582
EURO34.7025
ALTIN2409.2

Çocukların gözü ile Yaşar Kemal takvimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukların gözü ile Yaşar Kemal takvimi
Abone ol
Uluslararası ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinlikler sonunda çocukların çizgilerinden oluşan resimlerle 2018 yılı takvimi çıktı.

Uluslararası ünlü edebiyatçıYaşar Kemal’in ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinlikler sonunda çocukların çizgilerinden oluşan resimlerle 2018 yılıtakvimi çıktı.

Yaşar Kemal platformu Osmaniye sözcüsü Ebru Onan Aksoy ile Aziz Keskiner OsmaniyeGazeteciler Cemiyeti (OGC)’yi ziyaret etti.

Yaşar Kemal Platformu üyeleri OGC’de düzenledikleri basın toplantısında; 20-22 Nisan 2017 tarihlerinde Yaşar Kemal’in doğduğu Hemite köyünde gerçekleştirilen etkinlikle ilgili sonuçları paylaştılar.

OGC Başkanı İsrafil Avcı, Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in Osmaniyeli olmasının ayrı bir gurur verdiğini belirterek, geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinliğe OGC olarak destek verdiklerini, bundan sonraki yıllarda yine aynı şekilde desteklerini sürdüreceklerini belirterek, Yaşar Kemal’i anma adına gerçekleştirilecek her türlü etkinliğin içinde olacaklarını ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.



Yaşar Kemal Platformu Osmaniye sözcüsü Ebru Onan Aksoy ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen etkinliğe katkıda bulunan kurum, kuruluş ve STK’lara teşekkür ederek, etkinliğin sonuçları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Aksoy, Geçtiğimiz yıl düzenlenen “1. Yaşar Kemal ve Benim Çocuklarım” adlı; İlk ve Ortaokul öğrencileri arasından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren resimlerden oluşan 2018 yılı takvimi hazırlanarak dağıtımına başlandığını söyledi.

Yarışmaya 1050 resim katıldığını belirten Aksoy, sergilenmeye değer görülen 100 resim seçildiğini, ayrıca bu resimler arasından 24 resimin ise takvime aktarıldığını belirtti.

Yaşar Kemal için hazırlanan özel takvimde; İlk ve Ortaokul öğrencilerinin resimleri sayfalarda yer alırken, ayrıca aylar içerisinde Yaşar Kemal’in Çocukluk ve gençlik yılları, Askerlik sonrası yılları, Yaşar Kemal’in eserleri ve Yaşar Kemal’e verilen ödüller ile onursal ödüller anlatılıyor.

Hazırlanan özel takvimin Yaşar Kemal Platformu tarafından ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığı kaydedildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar