19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6077
EURO34.7837
ALTIN2495.5

Çocuk ve gençlere su tasarrufu eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk ve gençlere su tasarrufu eğitimi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi, “Su hayattır, gelecek ellerinde” sloganı ile tüm kentte yeni bir kampanya hazırlığında olan Osmaniye Belediyesi ilkokul ve ortaokullarda su tasarrufu eğitimleri verdi.

Osmaniye Belediyesi, “Su hayattır, gelecek ellerinde” sloganı ile tüm kentte yeni bir kampanya hazırlığında olan Osmaniye Belediyesi ilkokul ve ortaokullarda su tasarrufu eğitimleri verdi.

Osmaniye Belediyesi tüm kentte verimli ve etkin su kullanımının yaygınlaşması amacıyla başlattığı su kullanımının önemini anlatmak için başlattığı Gelecek Ellerinde projesi öncelikle Osmaniyeli çocuk ve gençlerle buluştu. Projeye yoğun ilgi gösteren çocuklar hazırlanan kısa filmler, oynanan oyunlar ile eğlenceli vakit geçirdiler.

Eğitimlerde suyun canlı ve cansız varlıklar için ne kadar önemli olduğu vurgulanırken çocuklara nasıl tasarruf edilebilir noktasında önemli bilgiler verildi.

Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Gelecek Ellerinde’ projesi Osmaniye merkezde yaklaşık 10 okulda ve Park 328 alışveriş merkezinde kurulan stantlarla Osmaniyeli çocuklarla buluştu. Eğitimler sonunda Osmaniye belediyesinin her öğrencinin adına hazırladığı su tasarruf uzmanı sertifikası ve uzman kartları ile çocuklar birer SU UZMANI oldular. Ayrıca uzmanlık alan öğrencilere su matarası da hediye edildi.
 
Belediye tarafından başlatılan ‘Gelecek Ellerinde’ projesi kapsamında www.gelecekellerinde.com adresli internet sitesi hizmete açıldı. Daha iyi bir dünya için suyun tasarruf edilmesi gerektiği vurgulanan site içerisinde, suyun hangi yaşam alanlarımızda ne kadar israf edildiği, bu israfın önüne geçmek için nasıl tasarruf edilebileceği ve çocuklar için özel hazırlanmış oyun alanları barındırıyor. Kampanya süresince her yaşta genç veya çocuk www.gelecekellerinde.com adresini ziyaret ederek üye olduktan sonra, uzman olarak kimlik kartı ve sertifika sahibi olabilecek. Su uzmanlarına Belediye olarak sürpriz hediyeler verilecek, toplantılar düzenlenecek.

BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA, ‘OSMANİYE’MİZİN SU İLE İLGİLİ BİR SIKINTI YAŞAMASINA İZİN VERMEDİK VERMEYECEĞİZ.’

‘Gelecek Ellerinde’ projesi ve www.gelecekellerinde.com sitesiyle ilgili konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Su, insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için yüksek önemde gerekli ve sınırlı bir kaynaktır. Su, hem yaşamı sürdürmek için bedenimize gereklidir, hem de medeniyetimizin devamı için gerekli ürün ve üretim süreçlerini sürdürülebilir kılmak için de ayrı bir önem taşır. Bu kadar önemli bir kaynağın; dağıtımı ve paylaşımı da ayrı bir sorun teşkil etmektedir.

Öyle ki elinizdeki kaynağı, hem nüfus oranında bölgesel olarak yeterli miktarda paylaştırmalı, hem de sektörel olarak kullanım alanına göre de başka bir bölüşüm hesabı yapmalısınız. Bugün ülkemizde ve dünyada birçok bölge su sıkıntısı yaşamaktadır. Yaşanan su sıkıntısının toplam su miktarından da öte başka bir sebebi daha mevcuttur. Bir bölgede toplam su miktarının yüksek olmasından ziyade, kullanılabilir su miktarının yüksekliği daha da fazla önem taşımaktadır. Hamdolsun, Osmaniye’miz için şu anda böyle bir sıkıntı yoksa da, kentin büyüyen yüzölçümü, eklenen yeni yerleşim birimleri, hantallaşan ve ömrünü dolduran kentsel altyapı ve giderek artan nüfusla birlikte son birkaç yıldır hafiften bir daralmaya işaret etmektedir. Osmaniye’mizin su ile ilgili bir sıkıntı yaşamasına izin vermedik vermeyeceğiz.

Çalışmalarımızı tamamladığımızda, Osmaniye’nin otuz yıllık su ve atık su problemi çözülmüş olacaktır. Tüm bu gelişmelerle birlikte sizlerden de beklentimiz, suyu gerektirdiği ölçüde tüketmenizdir. Su gerektiği kadar tüketilmesi gereken önemli ve pahalı bir kaynaktır. Aksi durum; israf olacaktır ki israf dinimizce haramdır. Ayrıca kesenize ve ülke ekonomisine zarardır.
Bu yeni başlatacağımız kampanya ile Osmaniye’nin sürdürülebilir geleceğini kurmayı amaçlıyoruz. Kampanyayı çocuk ve gençlerle başlattık, ancak Osmaniye’ li hanımlarımız da kampanyada aktif rol alacaklar. Elbirliği ile sıkıntısız bir Osmaniye ortaya koymak bizim ortak hedefimizdir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar