29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

“Çocuk işçiliği Günü”nde Suriyeli çocuklara sertifika

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 “Çocuk işçiliği Günü”nde Suriyeli çocuklara sertifika
Abone ol
Dünya Çocuk İşçiliği ile mücadele günü etkinlikleri kapsamında Osmaniye’de düzenlenen etkinlikte 22 Suriyeli çocuğa sertifika verildi.
Dünya Çocuk İşçiliği ile mücadele günü etkinlikleri kapsamında Osmaniye’de düzenlenen etkinlikte 22 Suriyeli çocuğa sertifika verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilin programda 22 Suriyeli çocuğa sertifika verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Çocuk Hakları Komiteleri Aracılığı İle Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Ulaşmak” konulu programı başarılı bir şekilde tamamlayan 22 Suriyeli öğrenciye sertifikaları İl Müdürü  Abdullah Neşeli ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Karaburç tarafından verildi.
 
Sertifika töreninde kısa bir açıklama yapan İl Müdürü  Abdullah Neşeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak amaçlarının toplumsal duyarlılık oluşturmak, topluma çocuklar ile ilgili sorumluluklarını hatırlatma ve çocukların geleceğimiz olduğu bilincini aşılamak olduğunu söyledi.
 
Çocuklar için en iyi ortamın aile ve eğitim kurumları olduğunu söyleyen Neşeli, “Kurum olarak çocuklarımız için en iyi şartları oluşturmak için mücadele vererek, çocukların bundan sonraki yaşamlarında hayatlarını sürdürecekleri güzel bir güne dönüşmesini hedefliyoruz" dedi.
 
Sertifikalarını alan çocuklar daha sonra İstiklal İlköğretim Okulu 3-F öğrencilerinin davetlisi olarak İstiklal İlköğretim okulunda düzenlenen programa katıldılar.
 
Okulda düzenlenen programın sunuculuğunu yapan 3-F sınıfı öğrencilerinden Nazmi Gökalp Demir, “Vatanı ve canı tehlikede olan Suriyeli kardeşlerimiz ülkemiz kucak açtı.

Bugün Ankara’da Osmaniyeli çocukları temsil eden, Çocuk Hakları Temsilcileri Berkan Buğra Karaburç ve Eric Güllü aramızda.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen 'Çocuk Hakları Sözleşmesi' 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Ülkemizde 27 Ocak 1995'te Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir."dedi.

Çocuk Hakları Sözleşmesini okuyan Ayşe Sevim Demir ve Berkay Karaburç ise, "Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 1. maddesine göre 18 yaşının altındaki her birey çocuktur.

9. maddesine göre ise; çocuklar her türlü istismar, ihmal ve sömürüye karşı korunmalı ve hiçbir şekilde ticaret konusu olmamalıdır.

İstiklal ilköğretim okulu 3-F sınıfı olarak beraber bugün çocuk işçiliğine hayır diyoruz.

Çocuk işçiliğine ben ve arkadaşlarım hayır diyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Suriyeli çocukların okuduğu, Çocuk Hakları Beyannamesinin ardından program verilen pasta ikramı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar