26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

'Çocuğa yönelik cinsel istismar' anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Çocuğa yönelik cinsel istismar' anlatıldı
Abone ol
Osmaniye'de, ailelere yönelik "Çocuk ihmal ve cinsel istismarı, önleme ve korunma yolları" konulu seminer düzenlendi.
Osmaniye'de, ailelere yönelik "Çocuk ihmal ve cinsel istismarı, önleme ve korunma yolları" konulu seminer düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Eyüp Sultan Mahallesi sakinlerine yönelik "Sorumluluk alanı huzur toplantısı" düzenlendi.

Asayiş, Uyuşturucu ile mücadele Şubesi, TEDAŞ ve Belediye görevlilerin de katıldığı toplantıda, vatandaşlara, ikamet hırsızlıkları ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, Yavuz Selim İlkokulu Rehber Öğretmeni Baran Karabulut 'İstismar' konulu sunum yaptı.

Konuşmasında çocuğa yönelik 4 tip kötü muamele  bulunmakta olduğunu kaydeden Karabulut, "Bunlar, cinsel, fiziksel ve duygusal istismar ile ihmaldir. Cinsel istismar, Çocuğun tam olarak anlayamadığı,  onay vermesinin mümkün olamayacağı,  gelişimsel olarak hazır olmadığı ya da  toplumun yasalarına, sosyal normlarına aykırı olacak şekilde bir cinsel etkinliğe dahil edilmesidir." dedi. 

İstismarı düşündürecek ipuçları hakkında da bilgiler veren Karabulut şöyle devam etti: " Cinsel istismara uğramış çocuklar bir dizi duygusal ve davranışsal tepkiler gösterirler, bunların birçoğu diğer çeşit travma geçiren çocukların karakteristiğidir. Bu tepkilerden bazıları  şunlardır; gece kabusların artması veya diğer uyku güçlükleri içe kapanma, öfke patlamaları, kaygı, belli bireylerle yalnız kalmak istememesi yani yalnız kalmaya karşı direnme göstermesi, yaşına göre uygun olmayan cinsel kelimeler kullanma ya da davranışlarda bulunması gibi belirtiler ortaya çıkar. Ne kadar cinsel istismara uğramış çocukların birçoğu duygusal ve davranış değişiklikleri gösterse de bazıları göstermeyebilir. Sonuçta sadece belirtilere odaklaşmayıp, ama koruma tedbirleri ve iletişim beden sağlığı ve güvenliği öğretmek ve cinsel konularda konuşmaya da açık olup çocuğunuzun sizinle gereğinde konuşmasını teşvik etmek de önemlidir.Baran Karabulut, çocuk istismarı uluslar arası bir suçtur olduğunu belirterek, konuşmasını "Çocuk Susar Sen Susma!" diyerek sonlandırdı.

Daha sonra ise Asayiş Şube Müdürü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ali Soydan, hırsızlık, telefon dolandırıcılığı ve bu konulara karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirme yaptı. 

Toplantının ardından Eyüp Sultan Mahallesi Muhtarı Nuh Kaygısız, mahallesinde düzenlenen eğitim seminerinden dolayı Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurum temsilcilerine teşekkür etti. Daha sonra ise katılımcılara çiğköfte ikramında bulunuldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar