29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

ÇKS Başvuruları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇKS Başvuruları başladı
Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sadece çiftçi Kayıt sistemine kayıtlı üreticilere yapılan destekleme ödemesi ile ilgili başvurular başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sadece çiftçi Kayıt sistemine kayıtlı üreticilere yapılan destekleme ödemesi ile ilgili başvurular başladı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı ÇKS (Çiftçi Kayıt sistemi) başvurularının başladığı ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.


Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin istenilen belgelerle birlikte en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmalarının gerektiği kaydedildi.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, desteklemeden yararlanmak için başvuru yapmak isteyen çiftçilerden istenecek olan belgeler hakkında bilgi verdi.


Çiftçi Kayıt sistemine kaydolabilmek için;
1- Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir.

2- Kendilerine ve arazisini kullandığı kişilere ait kimlik ve tüzel kişilik bilgilerinin beyanları istenir.
Beyan edilen bilgiler ile VEDOP (Vergi Dairesi Otomasyon Projesi) bilgileri eşleşmeyen çiftçilerden, VEDOP bilgilerinin düzelttirilmesi istenir. Tüzel kişiliği temsile yetkili olanların başvuru sırasında imza sirküleri ve yetki belgesi istenir.

3- Kadastro geçmiş birimlerdeki tarım arazileri için tapu kayıtları beyanı istenir.

4- Kadastro geçmeyen araziler için köşe noktaları koordinat değerlerini içeren ve ilgili tebliğdeki EK-2’de yer alan keşif raporu istenir.

5- Parsel yenileme (arazi toplulaştırması ve/veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan her türlü parsel yenileme) çalışmalarının yapıldığı yıl ile aynı üretim yılında, çiftçilerin tarımsal faaliyette bulundukları eski arazileri için, eski tapu kayıtları dikkate alınarak ve/veya yerinde tespit çalışmaları yapılarak düzenlenen köşe noktaları koordinat değerlerini içeren EK-2’de yer alan keşif raporu istenir.
 
6- Tarım arazisinin mülkiyeti ve kullanımını gösterir belge.
 
7- ÇKS’ye kayıt olacak veya ÇKS kayıtlarını güncelleyecek çiftçilerden Çiftçi Belgesi istenir. Yürütülen diğer uygulamalar için alınan belgeler geçerlidir.
 
8- Vesayet altındaki kişiler için vesayete ilişkin mahkeme kararının onaylı sureti istenir. Vesayet altındaki kişiler vasileri aracılığı ile başvurabilirler.
 
9- Bu maddede düzenlenen kira sözleşmesi, muvafakat name, taahhütnamelerin muhtar ve aza huzurunda imzalanmış ve muhtar tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

İl Müdürü Sağlam;  “Çiftçi Kayıt Sistemine başvuracak olan çiftçilerimizin yılsonunda yoğunluğa maruz kalmamak için vakit kaybetmeden gerekli işlemlerini tamamlayarak başvurularını gerçekleştirmeleri kendi faydalarına olacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar