29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Cihangir: “Gazeteciler, toplumun bilgi ışığıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cihangir: “Gazeteciler, toplumun bilgi ışığıdır”
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Cihangir mesajında, gazetecilerin toplumun bilgi edinmesi konusunda en net ve en doğru bilgileri topluma yansıttığını belirterek, “Gazeteciler, toplumda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve onlara yol gösterme konusunda toplumun bilgi ışığıdır” dedi.

En güncel ve toplumlarda var olan gelişmeleri tarafsız bir şekilde yansıtan gazeteciler halka yol gösterme konusunda önemli bir görevi yerine getirmektedirler ifadelerini kullanan Cihangir, “Gazeteciler, gerek yazılı ve görsel gerekse işitsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız coğrafya ve tüm dünyada var olan gelişmeler hakkında doğru ve tarafsız bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan basın, basın meslek ilkelerine uygun biçimde bilgi ve haber vererek toplumu aydınlatmakta, düşünce ve ifade özgürlüğünün etkili araçlarından biri olmasıyla da özgün tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirmektedir” diye konuştu.

Yaşanan olaylar sonrasında bilgi kirliliğini ortadan kaldıran gazetecilerdir diyen Cihangir, “Her zaman kamu çıkarını göz önünde tutan, objektif ve doğru habercilik anlayışını benimseyen ve basın etik ilkelerinden hiçbir şekilde ödün vermeyen.  Özveriyle görevlerini yerine getiren ve meslek hayatları boyunca her türlü fedakârlığı gösteren basın mensuplarımızdır. Ben Cemiyet Başkanı olarak, bünyemizde bulunan gazeteci arkadaşlarımın haklarını korumakla mükellefim. Bunun yanı sıra sadece cemiyetimize üye değil işini etik değerlere uygun, hak haberciliğine aykırı haberler yapmadan yerine getiren gazetecilerin de savunucusu durumundayım” dedi.

Yerel basının önemine değinen Cihangir, “Ben her zaman şunu savundum. Habercilik konusunda yerel basın ulusal basından daha etkili konumda. Biz cemiyet olarak, federasyon olarak ve konfederasyon olarak her zaman yerel basının önünün açılmasından, eksiklerinin giderilmesinden ve şartlarının düzeltilmesinden yana olduk. Bunun için konfederasyon toplantılarında sürekli bunu dile getirdik. Bunun için konfederasyon başkanımız aracılığıyla gerekli birimlere müracaatlarda bulunduk. Basın Kartlardı ve Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinde Anadolu Basınının ayakta kalması için yeni düzenlemelere katkı sağladık. Bir takım düzenlemeler oldu. İnşallah daha da güzel olur” ifadelerini kullandı.

Basın çalışanlarının halkın doğru bilgiyi alması için çalıştıklarını dile getiren Cihangir, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek yerel gerekse ulusal basında çalışan ve hak haberciliğine uygun olarak bu işi yapan gazeteci arkadaşlarımız, halkı bilinçlendirmek adına çalışmalarını sürdürmektedirler. Ortada dönen bilgi kirliliklerini ortadan kaldırmakla yükümlü olan gazeteciler, tarihin her döneminde vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi verme konusunda mücadele eden gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar