23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2

Çiftçiye, çilek fidesi dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye, çilek fidesi dağıtımı yapıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde 8 çiftçiye çilek fidesi dağıtımı yapıldı.
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde 8 çiftçiye çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Bahçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile İlçe çiftçilerine çilek fidesi dağıtımı yapılırken, Çilek Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; 50 Bin 911 TL kaynak ile 8 çiftçiye, damlama borusu, malç plastiği ve çilek fidesi vererek Yaylalık, Aşağıkardere, Örencik, Arıklıkaş köylerinde 17 dekar çilek bahçesi tesisi kurdurdu.

Çilek Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde, Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen çilek fidesi dağıtım törenine; Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, İlçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, ilçelerden gelen tarımsal projeleri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, çiftçilerin daima yanında olduklarını ve her zaman yanında olacaklarını, bu projelerin hayata geçmesini sağlayan başta Osmaniye Valisi Kerem Al olmak üzere, İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ile beraber tüm emeği geçen Tarım Müdürlüğü personellerine ve projede yer alan çiftçilere teşekkür etti.

Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ise "İlçemiz köylerinde bu yıl içerisinde çeşitli tarımsal projeler uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Bu gün ise Çilek Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilerimize çilek fidesi dağıtıyoruz.

İlkbahar döneminde gerçekleştirdiğimiz cevizcilik projesine ilaveten bu yılın sonbahar döneminde yine cevizcilik projesi uygulayacağız. Bu yıl sonuna kadar da Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini geliştirme projelerini gerçekleştireceğiz. Ayrıca projede yer alan çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum" dedi.

Alper Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ise çilek tesisi kurulumu, çilek fidelerinin dikimi, bakımı hakkında çilek üreticilerine teknik bilgiler verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar