19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

Çiftçilere yapılacak destekleme miktarları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere yapılacak destekleme miktarları belli oldu
Abone ol
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, çiftçilere yapılacak destekleme miktarlarının belli olduğunu söyledi.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, çiftçilere yapılacak destekleme miktarlarının belli olduğunu söyledi.

Yem Bitkileri Desteklemesinin de içinde yer aldığı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Sağlam, destekleme amacının ülke hayvancılığının kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılığın uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesinin sağlanabilmesi için yem bitkileri tarımı yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesi olduğunu söyledi.

Müracaat zamanının yem bitkileri ekilişleri için 01 Ocak - 18 Kasım tarihleri arası olduğunu Destekleme ödemesinden, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan ve kaliteli kaba yem üretimi amacıyla yem bitkileri ekilişi yaparak hasat eden çiftçiler yararlanacağını belirten Sağlam, "Desteklenecek Yem Bitkileri ; Çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera ve Tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, İtalyan çimi ile silajlık olarak ekilişi yapılan mısır ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silaj desteklenecektir.

Yem bitkisi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, yem bitkisini hasat etmeden müracaat etmeleri gerekmektedir. Destekleme miktarları dekar başına; Sulu Yonca için 60 TL, Kuru Yonca için 35 TL, Korunga, 45 TL, Tek Yıllıklar 40 TL, Silajlık tek yıllıklar 55 TL, Silajlık mısır sulu için 90 TL, Silajlık mısır kuru için 45 TL, Yapay çayır-mera 150 TL Patates Siğili görülen alanlarda Yem Bitkileri Üretimi Yapan Çiftçiler Aldığı Desteğe yüzde 50 İlave olacaktır.

2016 yılı Yazlık ekimler için Sertifikalı Fidan  Kullanımı Desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 02 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak başvurmaları gerekmektedir.

2016 yılı Güzlük ekimler için Sertifikalı Fidan Kullanımı Desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 03 Ekim 2016 tarihinden 31 Aralık 2016 tarihi mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak başvurmaları gerekmektedir.

2016 yılı Yazlık ekimler için Sertifikalı Tohum  Kullanımı Desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 02 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak başvurmaları gerekmektedir.

2016 yılı Güzlük ekimler için Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 03 Ekim 2016 tarihinden 31 Aralık 2016 tarihi mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak başvurmaları gerekmektedir." dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar