19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

CHP’li Kılıç’tan Osmaniye Anadolu Lisesi ile ilgili açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kılıç’tan Osmaniye Anadolu Lisesi ile ilgili açıklama
Abone ol
CHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Av. Mert Su Kılıç, Osmaniye Anadolu Lisesi’nin “Nitelikli Okullar” listesinde yer almaması gerektiğini söyledi.

CHPOsmaniyeMerkez İlçe BaşkanıAv. Mert Su Kılıç, Osmaniye Anadolu Lisesi’nin “Nitelikli Okullar” listesinde yer almaması gerektiğini söyledi.

Kılıç açıklamasında şunları söyledi: “Osmaniye’mizin en eski ve döneminin tek Anadolu Lisesi olan Osmaniye Anadolu Lisesinin, Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı sınavla öğrenci alacak liseler listesinde yani nitelikli okullar listesinde yer almaması şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız.

Yıllardır mezunları ile Osmaniye’mizin gelişmesindeki en önemli etken olan, şu an Osmaniye ilinde görev yapan Osmaniyeli Doktor, Eczacı, Avukat, Mühendis ve Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun mezun olduğu Osmaniye Anadolu Lisesi’nin hangi gerekçe ile Niteliksiz(!) liseye dönüştürülmesini anlamış değiliz.

Osmaniye’deki belki de tek lise kültürüne sahip, mezunlar derneği ile mezunları ile okulları arasındaki bağı hiçbir zaman kaybetmeyen, Osmaniye’ye hizmet etmek için üniversitelerini bitirip Osmaniye’ye dönen birçok arkadaşımızın mezun olduğu okulumuzu bu şekilde düz liseye dönüştüren bir düzenlemenin kabul etmemiz mümkün değildir.

Benim de mezunları arasında yer aldığım ve her sorulduğunda gururla Osmaniye Anadolu Lisesi mezunuyum dediğim lisemizin bu şekilde kayboluşunu izlemek beni ve mezun olan diğer arkadaşlarımızı inanılmaz üzmektedir. Emin olun bizler, sadece okulumuzun bu şekilde tarih sayfasından silinmesine değil, ülkenin eğitim sisteminin keyfiyete dayalı bir şekilde anlık olarak değiştirilmesine daha çok üzülüyoruz.

Liselere giriş sisteminin halen niye değiştirildiğini kimse anlamış değil, bir kişinin dudakları arasından çıkan “TEOG kaldırılsın emri” üzerine bugün sadece Osmaniye Anadolu Lisesi değil, ülkemizin birçok gerçek nitelikli okulu düz lise haline gelmiştir.

Osmaniye gibi Anadolu şehirlerinin gelişmesinde önemli katkı sağlayan, o şehrin çocuklarının iyi bir lise eğitim alarak üniversitelere gittiği ve devamında da mezun ve meslek sahibi olarak şehirlerine dönerek hizmet etmelerini sağlayan Anadolu Liselerinin bu şekilde kayboluşları ülkemize çok büyük zararlar verecektir.

Mevcut değişiklik ile tüm Türkiye’de sadece 222 Anadolu Lisesi nitelikli okul olarak kalmışken, toplam 747 imam hatip lisesi ve meslek lisesi nitelikli okul olarak kabul edilmiştir. Bu sayılar bile açıkça göstermektedir ki, Milli Eğitim Bakanlığının nitelikli okul anlayışının kaynağı; bilimsel değil, kendi siyasi ideolojileridir.

Eğitim, anlık siyasi ideolojileri ile radikal değişiklikler yapılabilecek bir şey değildir. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir; ancak bu yanlıştan dönecek olanlara yanlışlarını daha kuvvetli bir şekilde anlatmalıyız. Bu yüzden tüm Osmaniye Anadolu Lisesi mezunlarını tek ses olarak okulumuza sahip çıkmaya çağırıyorum. Osmaniye Anadolu Lisesi, Osmaniye’mizin en önemli değerleri arasındadır ve niteliği keyfiyetle belirlenemez.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar