29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

CHP’li Kadınlardan Fıstık İşçilerine Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kadınlardan Fıstık İşçilerine Ziyaret
Abone ol
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde CHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanlığı Başpınar Fıstıkçılıkta çalışan kadın işçilere bir ziyaret gerçekleştirdiler.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde CHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanlığı Başpınar Fıstıkçılıkta çalışan kadın işçilere bir ziyaret gerçekleştirdiler.

CHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç’in önderliğine gerçekleşen ziyarette Başpınar Fıstıkçılık yönetim kurulu üyesi Enes Başpınar ev sahipliğini yaptı.

Fabrikanın gezdirilmesinin ardından yer fıstığı seçme ve paketleme işinde çalışan kadınlarla birlikte yer fıstığı ayıklayan CHP li kadınlar, çalışan kadınlarla sohbet etme imkanı buldular.

İşçi kadınlar genel olarak hallerinden mutlu olduklarını, aile ekonomisine katkı sunmak için yıllardır yer fıstığı işlediklerini belirttiler.

CHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugün Osmaniye Yer Fıstığı işçisi kadınlarla birlikte zaman geçirdik. Onların sorunlarını dinledik. Notlar aldık. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu çok iyi bilen bir partinin mensubu kadınlar olarak bundan sonra da sık sık emekçi kadınlarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Ev sahipliğinden dolayı Başpınar Fıstıkçılık yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Başpınar Fıstıkçılık Yönetim Kurulu üyesi Enes Başpınar ise CHP kadın kollarının ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek “Burada kadınlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Çalışan her kadını annemiz ve kardeşimiz gibi değerlendiriyoruz. Geçmişte de şirket politikamız gereği çalışan kadınlarımıza elimizden gelen kolaylığı sağlıyoruz. Sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de bir ilk olan Oilo Yer Fıstığı Yağı konusuna da değinen Başpınar “Türkiye’nin ilk yer fıstığı yağı üretimini biz gerçekleştirdik.

Oilo etiketi altında, bir Osmaniye Markasının dünyada de adından söz ettireceğine inanıyoruz. 

Oilo’yu oluştururken de kadın erkek hep birlikte emek verdik. Bu gün Türkiye’nin bir çok yerine gönderdiğimiz Oilo Yer Fıstığı yağının üretimini artırdıkça da kadınlarımıza daha fazla iskan ve iş imkanı sağlamaya devam edeceğiz.”  Diye ekledi.

Fabrikada çalışan kadın işçiler ise Başpınar fıstıkçılıkta çalışmaktan mutlu olduklarını belirterek maaşlarının yanı sıra sosyal haklar konusunda da gerekli her türlü desteği aldıklarını belirttiler.

Ziyaret CHP li kadınların, yer fıstığı işçisi kadınlara eşarp dağıtmasının ardından karşılıklı fotoğraf çekimi  ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar