19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.825
ALTIN2490.4

CHP'li Hurşit Güneş, OGC'yi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Hurşit Güneş, OGC'yi ziyaret etti
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni (OGC) ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı Hurşit Güneş'e teşekkür eden OGC Başkanı İsrafil Avcı, "24. dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, aynı zamanda babadan bir siyasetçi. Usta bir politikacı ve aynı zamanda meslektaşımızdır. Gaziantep'ten Osmaniye'ye geldi ve bizleri de onurlandırdı. Bu nazik ziyareti için kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hurşit Güneş ise Osmaniye'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Osmaniye yeni illerimizden biridir. Ancak Türkiye'de bazı siyasetçiler ve ülkenin ileri gelen insanları bu illerimizi maalesef göz ardı ederler. Mesela Adana'ya kadar gelirler Osmaniye'ye gelmezler. Oysaki bu illerimiz de aynı derecede önemli illerimizdir. Osmaniye de önemli bir ilimizdir. Çok dinamik bir il ve çok ciddi nüfus artışı var. Bunun yanı sıra işsizliğin çok olduğu bir ilimiz. Ayrıca çok göç almasının yanı sıra çok sayıda Suriyeli sığınmacı da var. Umarım bu durumlar en kısa zamanda düzelir." diye konuştu.



Ülkenin çok önemli bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Güneş, "Bir yanda PKK terörü var ki hala devam ediyor. Hiç ummadığımız bir FETÖ terörü çıktı. Öte yandan sınır komşumuz Suriye’de DEAŞ terörü var. Bana göre tüm bunlarda iktidarın yanlışları oldu. Türkiye'de bir siyasetçi yaptığı hatadan dolayı özür dileyerek ayrılamaz. Demokrasilerde o ülkeyi yöneten bir büyük yanlış yaptıysa, ‘Özür Dilerim’ demesi onu affettirmez. Nihayetinde seçimde onun gereği yapılmalıdır. Peki kabahat nedir? Kabahat; mevcut Cumhurbaşkanımızın eski Başbakan olduğundaki ifadesi ile ‘Haşhaşiler’, ‘İçimize girmiş çürükler’ gibi çok olumsuz tabirler kullandı. Bu kadar çok olumsuz laflar kullanılan bir örgütün, devletin içine sızmış bir örgütün, devleti parçalamak isteyen bir terörist örgütün oluşmasına ve gelişmesine yıllarca yardım etmiş ve daha sonra da özür dilemiş. Bunun özür dilemekle geçiştirilip geçiştirilemeyeceği konusuna gelince; eğer bir ülkede hukuk ve demokrasi varsa, bu geçiştirilemez." dedi.

2009 yılında, silahlı kuvvetlerinin en gizli ve stratejik bilgilerinin olduğu Kozmik Oda diye tabir edilen arşivlerden dosyaların alınmasına müsaade edildiğini ifade eden Güneş, "Bütün bunlar bana göre devlete ihanettir ve bu konuda yargılanmadan kimse muaf değildir. Ben bununla ilgili gereğinin yapılmasını da beklerdim." diye konuştu. Osmaniye’yi çok sevdiğini ve Osmaniye’nin önemli bir il olduğunu belirten Hurşit Güneş, bundan sonra da Osmaniye’ye gelmeye devam edeceğini bildirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar