24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.526
EURO34.8093
ALTIN2440.7

CHP Kadın Kolları Güvenç’le devam dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Kadın Kolları Güvenç’le devam dedi
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde mevcut başkan E.Dilek Güvenç yeniden seçilerek güven tazeledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde mevcut başkan E.Dilek Güvenç yeniden seçilerek güven tazeledi.

CHP’nin emekçi kadınlarına Teşekkür eden Güvenç parti teşkilatlarının en ağır yükünü kadınların çektiğini ve Cumhuriyet Halk Partisinin kadınlara verdiği öneme vurgu yaparak;

“26 Kasım 1951’de gerçekleştirilen CHP 9. Kurultay’da Gençlik ve Kadın Kolları kurulması benimsendi.

1955 yılında Kadın Kolları örgütlenme çalışmaları başladı.

1959 yılındaki 14. Kurultay’da İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarının da kurultaya delege olarak katılacakları belirlendi.

Kadın Kolları 1960’lı yıllarda yasal kuruluş olma özelliğine kavuştu. Bilindiği gibi kadına örgütlenme hakkını veren parti CHP’dir. Kadınlarımız siyasette önemli bir yeri vardır. Siyasette kadının olduğu yerde her zaman bir seviye, her zaman bir sakinlik vardır. Bu nedenle CHP olarak kadınlarımıza çok önem veririz. Özellikle seçim için yapılan çalışmalarda kadınlarımızın giremediği ver ve mahalle yoktur. Kadınlarımızın siyasetteki aktif başarıları asla küçümsenecek bir olay değildir. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz kongre ile yeniden bir yapılanmaya gittik. Yol arkadaşlarımızla beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kimseyi ayrıştırmadan, bütünleştirici bir yapıyla ve herkesi kucaklayarak, üslubumuzu da koruyarak sahada yer alacağız" dedi.

"EL ELE VEREREK CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ"

Desteklerinden ötürü tüm parti üyelerine teşekkür eden Güvenç, "Öncelikle CHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanı olarak bugüne kadar ki görevim süresince destek ve güç verdiğiniz için teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Böyle bir davada böylesi onurlu bir görev üstlenmek kadar, bu güven ve desteğin önemi de çok büyük. Ayrıca bugüne kadarki güveninizle de beni onurlandırdınız. Bizi maddi manevi destekleyen bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum. CHP, ülkemizde ilericiliğin ilk hedef saydığı kadın haklarını yükseltme savaşının öncüsü olmuştur. CHP'nin iktidar hedefini gerçekleştirmesi için heyecanlı, bilgili bir kadın örgütüne şiddetli bir ihtiyaç vardır. Kadın arkadaşlarıma sesleniyorum; el ele vererek CHP'yi iktidara taşıyacağız. Ülkemizin gerçekten çok karanlık günlere gittiği bir noktada yapılan bu kadın kolları seçimi çok anlamlıdır, çok önemlidir. Umarım bu kadın kolları seçimi, CHP'nin iktidar yolunu aralayan ilk adımımız olur. CHP'de kadınlarımızın yeri başımızın üzerindedir. Kadınlarımızın dünyasını yeniden oluşturmak için bu yola çıktık. Tek kazanan olacak, o da Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır" diye konuştu.

Başkan Dilek Güvenç’in yönetim listesi; Başkan E.Dilek Güvenç, Hülya Ağca, Emine Akıncı, Refika Doğan, Nilgün Algan, Birsen Doğan, Ümmü Karabey, Şehriban Tunç ve Beyaz Uçar isimlerinden oluştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar