25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5497
EURO34.9322
ALTIN2426.9

CHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı!
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı’na genç bir isim adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı’na genç bir isim adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Mert Su Kılıç, 2 Aralık günü gerçekleşecek kongrede Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

CHP İl binasında düzenlenen toplantıda açıklama yapan Kılıç, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Değerli Delegeler, Değerli Yol Arkadaşlarım ve Değerli Basın Mensupları; Partimizi iktidara taşıma amacıyla yapmış olduğumuz mücadelemizde, 2 yıldır onurla sürdürdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevimden, Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olmam dolayısıyla ayrılıyorum. Partimiz adına daha etkin mücadele edebilmek amacıyla partimizin onurlu başka bir görevine talibim. Diğer partilerin aksine demokrasiyi tüm derinliklerinde yaşayan partimizde, tabii ki bu göreve değerli delegelerin takdiri ile gelebileceğim. Bugün; demokrasinin ne anlama geldiğini gösteren tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisinin, Osmaniye’mizde gerçekleşecek demokrasi şöleninin ilk adımını atarak, adaylığımı açıklıyorum” dedi.



Atanmış bir yönetimin usuli bir seçimi için değil, her parti üyesinin iradesinin sandığa yansıyacağı gerçek bir seçim için adaylığını açıkladığını ifade eden Av.Kılıç, şunları söyledi: “Demokrasinin gereği ve gerçeği olan bu seçimler, maalesef ki diğer partilerde gerçekleşmemekte ve tüm kademeler genel merkez tarafından atanıp ve yine genel merkez tarafından görevden alınabilmekte veyahut zorla istifa ettirilebilmektedir. Demokrasiyi içselleştirememiş bu partilerin Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine de bir faydası olmayacağı ise açıktır. Partimize getirilen en büyük eleştiri olan, gençleşmenin sağlanamaması ise maalesef ki en çok Cumhuriyet Halk Partisine ve ideolojisine sahip çıkan biz gençleri üzmektedir. Partimizin gençleşmesinin ve çağı yakalamasının önünde hiçbir engel yoktur, yeter ki partimizde bizden önce emek veren büyüklerimiz, kendi yaşanmışlıklarını ve çekişmelerini bir kenara bırakarak, biz gençlerin cesaretlerini kırmasınlar, destek olsunlar.

Dünya siyasetinin gençleştiği, çağın ve toplumun dinamiklerinin değiştiği, sosyolojik olguların çok hızlı geliştiği bu dönemde, yaşanılan anın gereği olarak partimiz hem yerelde hem de genelde gençleşmek zorundadır.”

Bugün CHP’de gençleşmenin sağlanması için ilk adımın atıldığını da ifade eden Mert Su Kılıç, “Tabii ki bu yolda tek başıma değilim, aynı benim gibi; genç, dinamik, ekonomik özgürlüğü olan başka cesur arkadaşlarım da bulunmaktadır. Devam eden süreçte tüm ekibimizle ve Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Merkez ilçesindeki bu değişimle tanışacaksınız. Özellikle bu süreçte merkez ilçe gibi parti siyasetinin en temelinde yer alan bu kurumun gençleşmesi için önümüzü açan mevcut Merkez İlçe Başkanımız Sayın Zafer Palavan’a ve gelecek dönem için müsaadelerini isteyen ilçe yöneticilerimize özellikle teşekkür ediyorum. 2 Aralık günü gerçekleşecek kongremize kadar tüm delegelerimize ve tüm partililerimize; neyin nasıl değişeceğini anlatmaya çalışacağız ve demokrasinin en güzel etkinliği olan seçimler sonunda, başarılı olduğumuz takdirde de hep beraber bu değişimi ve gelişimi sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisini, partimizi hem yerelde hem de genelde iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

Kılıç açıklamasının ardından bir soru üzerine kendisi ile ilgili de bilgiler verdi. Bu arada mevcut başkan Zafer Palavan’ın tekrar aday olmayacağı öğrenildi. Toplantıya İl Başkanı Nedim Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Zafer Palavan, Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci ve çok saylıda partili katıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar