18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4951
EURO34.8577
ALTIN2480.0

CHP'den Kılıçtaroğlu saldırısına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den Kılıçtaroğlu saldırısına tepki
Abone ol
Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Osmaniye İl Başkanlığı tarafından, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta gerçekleştirilen saldırı ve linç girişimi kınandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye İl Başkanlığı tarafından, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta gerçekleştirilen saldırı ve linç girişimi kınandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasına, İyi Parti Osmaniye İl BaşkanıSerat Kılıç, Demokrat Parti İl Başkanı Mucizet Bertiz, EMEP İl Başkanı Ökkeş Nergiz, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tülücü, Birleşik Kamu İş Sendikası Osmaniye İl Temsilcisi Seyit Demir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Osmaniye İl başkanı Nurten Nergiz, Atatürkçü DÜşünce Derneği başkanı Mehmet Düzğün, Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Bektaş Yıldırım, Osmaniye Barosu Sekreteri Bilge Tosun Başlamışlı ve CHP Hasanbeyli İlçe Başkanı Süleyman Çalık ile birlikte çok sayıda partili katıldı. 

CHP İl Başkanı Nedim Ünlü, şehidin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulduğunu ve bu hain saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. 

PROTESTO DEĞİL, ORGANİZE BİR EYLEM

Yapılan sırının bir protesto veya bir provokasyon olmadığını ifade eden Ünlü, "Bu, son derece organize bir eylemdir.Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir: Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerine bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in "İki büyük eserimden biri" dediği Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa,,,, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır." dedi. 

TÜRKİYE'Yİ KORKU VE TERÖR ORTAMINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI UYANIĞIZ

Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara son derece uyanık olduklarını belirten Nedim Ünlü şöyle devam etti: "Buna fırsat vermeyeceğiz. "Gün kızgın demiri soğutma günüyse" herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak, demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayi Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar