24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5245
EURO34.8186
ALTIN2423.2

CGC Yönetiminden Coşkun’a hayırlı olsun ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CGC Yönetiminden Coşkun’a hayırlı olsun ziyareti
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyet (CGC), Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yeni atanan Hamit Coşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yeni atanan Hamit Coşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yaptıkları görevin hem dünya hem de ahret için önemli bir iş olduğunu belirten CGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, Coşkun’a yeni görevinde başarılar diledi.
Cihangir, burada yaptığı konuşmada, sosyal farkındalık oluşturmak, insanları topum içerisindeki konumlarında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması adına önemli bir görev üstlendiklerini belirtti.

Devletin, Sosyal Politikalar konusunda yaptığı çalışmaları basın olarak yakından takip ettiklerini belirten Cihangir, “Devletimiz sosyal politikalar konusunda önemli adımlar attı. Yaşlı vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza sağladıkları katkılarla bir birey olduklarını onlara hissettirdiler. Sadece bununla yetinmeyip toplumumuzda önemli bir konuma sahip olan kadınlar için de çıkardıkları kanunlar ve yasalarla onları toplum içerisinde desteklemeye başladı. Bunun yanında maddi durumu iyi olmayan ailelere sağladığı maddi desteklerle sıkıntılarını giderme yönünde önemli adımlar attı. Öte yandan lise çağında bulunan çocukların kötü alışkanlıklar kazanmaması için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle kötü alışkanlıklardan uzak tutmak yönünde güzel çalışmalar yapıldı. Bu konuda sizlere teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Hizmet Modelleri konusunda bilgi verdi.

Coşkun “Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik destek sağlanmakta. Şu anda Osmaniye’de imkanlar dahilinde 512 vatandaşa toplam 324 bin 925 lira maddi destek sağlıyoruz. Ağır engelli olduğu belgelendirilen, hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olanlara aileden birinin veya vasinin bakım hizmetini sunması için engelli evde bakım İl Müdürlüğümüzce engelli evde bakım ücreti ödeniyor.

Osmaniye genelinde 5 bin 500 vatandaşımıza yıllık 60 milyon tutarında engelli evde bakım ödemesi yapılmakta. Koruyucu ailelerde bulunan, 44 çocuğumuz var. Ayrıca evlat edindirilen çocuk sayısı ise 12. Öte yandan İl Müdürlüğümüzce İlimizde bulunan engelli vatandaşlarımıza verilen engelli kimlik kartı ile engelli vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarında ücretsiz veya indirimli olarak seyahat edebilmektedirler.

İl Müdürlüğümüzce verilen bu hizmetten 1044 vatandaşımız faydalanmaktadır. “Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkındaki Yönetmelik” gereği İlimizde yaşayan Şehit Yakını ve Gazi ve Gazi Yakınlarından, 2016 Kasım ayı itibariyle 160 vatandaşımızın atamaları İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar