19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6023
EURO34.8299
ALTIN2499.1

Çevreci doktor Gürsoy’a veda programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevreci doktor Gürsoy’a veda programı
Abone ol
Osmaniye’de çevre ve halk sağlığı alanında yapmış olduğu çalışmalarla “Çevreci doktor” olarak bilinen Uzman Dr. Umur Gürsoy emekli oldu.

Osmaniye’de çevre ve halk sağlığı alanında yapmış olduğu çalışmalarla “Çevreci doktor” olarak bilinen Uzman Dr. Umur Gürsoyemekli oldu.

Doktor Umur Gürsoy’un emekliye ayrılması ile Osmaniye Tabip  Odası’nda veda programı düzenlendi.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik, Dr. Gürsoy’un emekliye ayrılması nedeniyle bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı dileklerinde bulundu.

Dr. Umur Gürsoy’un emekliye ayrılması sırasında; Osmaniye’nin bahçe Köyündeki taş ocağı yapılmasına karşı köy halkı ile birlikte olması, Karaçay üzerinde HES’e karşı duruşu, Osmaniye’nin hava kirliliği, partikül ölçümü için özenli ve özverili bilimsel çalışmalar yürüterek daha solunabilir atmosfer mücadelesi gibi çalışmaları netecisenide Çevre ve Halk sağlığı alanında önemli ödüllerden biri olarak kabul edilen TTB Nusret Fişek Halk sağlığı  ödülünün, Çukurova’daki çevre sağlığı çalışmaları nedeniyle Dr. Umur Gürsoy’a verildiği belirtildi.

Osmaniye’de “Halk sağlığı uzmanı” olarak çeşitli kademelerde çalışan ve Osmaniye Tabip Üyesi olan Dr. Umur Gürsoy, veda gününde Oda üyeleri ile söyleşide bulundu.

Kendisini çevre koruma eylemcisi ve yazarı olarak niteleyen Dr. Umur Gürsoy 1954'de Eskişehir’de doğdu.  Ama aslen Bursa-İnegöllüdür. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi’ni 1979 yılında bitirdi, 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan halk sağlığı uzmanlığını aldı. 1999-2005 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda öğretim görevliliği dışında 1979 yılından beri Bursa, Osmaniye, Diyarbakır ve Hatay illerinde Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında çeşitli görevler yapan Gürsoy, halen Osmaniye’de yaşamaktadır.

Halk sağlığının ileri uzmanlık alanlarından biri olan çevre sağlığında, enerjinin toplumsal maliyetleri, zararlı ışınlar ve radyasyon, risk değerlendirmesi, risk iletişimi ve algılaması, vejetaryen beslenme, ekolojik olarak sürdürülebilir yaşam, tıp dergisi yayıncılığı ve bilim ahlâkı gibi konularda yayınlanmış bilimsel ve popüler makaleleri olan Dr. Gürsoy’un “Dikensiz Gül Temiz Enerji” ve “Enerji’de Toplumsal Maliyet ve Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları” isimli iki telif ve “Çernobil Kazasının Sağlık Sonuçları” ve “Çernobil Halk Mahkemesi” isimli iki çeviri kitabı bulunmaktadır.
 
2015’te TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ NUSRET FİŞEK HALK SAĞLIĞI ödülünü alan Dr. Gürsoy, yazılarını kişisel blogunda da yayınlamaktadır. Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Hekimler Derneği’nin (NÜSED-IPPNW Türkiye) kurucu üyesi, Türk Tabipleri Birliği Osmaniye Tabip Odası’nın, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği'nin (HASUDER) ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) üyesidir. Yazılı metinlerde İngilizce’yi anlayan, Fransızca’yı sökebilen  evli ve iki çocuk babası.

Emekliye ayrılması nedeniyle düzenlenen programda kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkür eden Dr. Gürsoy, bundan sonraki yaşamını sivil toplum kuruluşları ile birlikte çevre ve halk sağlığı alanında daha rahat şekilde sürdüreceğini söyledi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar