24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5841
EURO34.9306
ALTIN2439.7

ÇEKUD’tan fidan dikme etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇEKUD’tan fidan dikme etkinliği
Abone ol
Çevre kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Osmaniye il başkanlığı tarafından “toprağa kök salıyoruz” sloganı ile fidan dikme etkinliği yapıldı.

Çevre kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Osmaniye il başkanlığı tarafından “toprağa kök salıyoruz” sloganı ile fidan dikme etkinliği yapıldı.

Düzenlenen etkinlik kapsamında yaklaşık 250 ile 300 dolayında erguvan fidanı dikildi.

Fidan dikimi sırasında, dualar ve Fatihalar okunarak Afrin şehitleri anısına da fidan dikilerek üzerlerine şehitlerin adı yazıldı.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇEKUD İl danışmanı Sebahattin Aydoğan;  “Dernek merkezimizin ülke genelinde başlatmış olduğu “Toprağa kök salıyoruz” projesi kapsamında bizde Osmaniye’mizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje kapsamında daha önceden hazırladığımız bin civarında erguvan fidanını dikmek için çalışmamızın ilk bölümünü gerçekleştirdik. Özel Gökay Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ender Koleji, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yaklaşık 300 civarında erguvan fidanını toprağa verdik. Kalan erguvan fidanlarımızı da önümüzdeki günler de dikeceğiz.”dedi.

Fidan dikme alanının bölge trafikten başlayarak kanlı geçit mevkiine kadar D 400 karayolu üzeri olduğunu belirten Aydoğan; “Erguvanı Osmaniye’nin simgesi haline getirmek arzusundayız. Çalışmalarımıza destek olan, başta orman genel müdürlüğü fidan tahsis daire başkanı Mustafa Milan Yazar olmak üzere Orman İşletmesi Müdürlüğü, Fidanlık şefliği, Osmaniye belediyesi, Karayolları Osmaniye şefliği yetkililerine ve duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sorumluluklarımızın gereği olarak gönüllülük esasına göre hayırlı ve faydalı çalışmalar yapma gayretindeyiz. Bu konularda duyarlı olan vatandaşlarımızı da faaliyetlerimize ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

Diğer taraftan yedi bin çam fıstığı fidanının tahsis edildiğini belirten Sebahattin Aydoğan, isteyen bütün kamu kurumlarının ve okulların Çekud il Danışmanlığı aracılığıyla çam fıstığı fidanlarını Osmaniye fidanlık şefliğinde temin edebileceğini söyledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar