20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Çapar: AVM'ler küçük esnafın belini büktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çapar: AVM'ler küçük esnafın belini büktü
Abone ol
OSMANİYE Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, esnaf ve sanatkarın ekonominin dinamosu olduğunu belirterek, "Alış veriş merkezleri esnafımızın belini bükmekte. Haksız rekabetler, fiyat indirimleri küçük esnafımızı sıkıntıya sokmakta ve bakkal amca perişan bir durumda." dedi.

OSMANİYE Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, esnaf ve sanatkarın ekonominin dinamosu olduğunu belirterek, "Alış veriş merkezleri esnafımızın belini bükmekte. Haksız rekabetler, fiyat indirimleri küçük esnafımızı sıkıntıya sokmakta ve bakkal amca perişan bir durumda." dedi.

AVM'LER ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

30 Mart'ta yapılacak olan Yerel seçimlerin esnaflar üzerindeki etkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Çapar, seçim havasının esnaflar üzerinde herhangi bir farklılık yaratmadığını söyledi. Seçim sürecinde yapılan mitingler için dışarıdan gelenlerin esnaflardan ufak tefek alışverişlerde bulunmakta olduğunu ancak bu harcamaların tam manasıyla esnafı tatmin etmediğini kaydeden Çapar, "Seçim atmosferi esnaflarımız üzerinde ekonomik yönden bir artısı olmamakta. Diğer yandan AVM'ler esnafımızın belini bükmekte. Haksız rekabetler, fiyat indirimleri küçük esnafımızı sıkıntıya sokmakta ve bakkal amca perişan bir durumda. Alışveriş merkezlerinin şehrin dışarı kısımlarında olması esnaflarımız için daha iyi olacağını düşünüyorum. Esnaf şükürlüdür, sabahleyin besmeleyle işyerini açar, akşam şükürlü olarak kapatır" dedi.

'BÖYLE GELDİ BÖYLE GİDER' MANTIĞINDAN KURTULUNMALI

 Esnaf ve sanatkarlara akşam saatlerinde de işyerlerini açık tutmalarını isteyen Çapar, "Eski usulleri bırakıp yeni usullere dönsünler. Dükkanlarını, vitrinlerini daha güzel müşteriyi cazim edecek bir hale getirsinler. Böyle geldi, böyle gider diyen esnafım sıkıntıdan kurtulamaz." şeklinde konuştu. Alışveriş yapan vatandaşın seçim için bunu yapmadığını, kaydeden Mehmet Çapar, "Seçimler sadece millete bir coşku vermekte. Siyasi parti arabaların kendilere has şarkılar ve marşların söyleyerek dolaşması sokakları şenlendirmekte, yoksa seçimin esnaf üzerinde herhangi bir etkisi yok." dedi.

ESNAFIN SIKINTISI BÜYÜK!

Alışverişte sıcak paranın önemli olduğunu vurgulayan Çapar, "Nakit olduğu zaman esnaf aldığını sattığını günün şartlarına göre daha güzel geliştirir. Evine alın teri göz nuru ile ekmek götürür ve bundan bizlerde sevinç duyarız. Ama şuanda biraz faizlerde yükseldi ve esnaf bu konuda rahatsız durumda. Emeklilerimize verilen ücret çok az, bir evi geçindirebilecek miktarda değil. Emekli olup da çalışanlardan 'Sen emeklisin, çalışıyorsun' diye maaşlarından %15 kesilmekte. Yani bir koyundan iki post alınıyor gibi. Bir merdiven altında yeşillik satan veya küçük bir bir işletmeci olan esnafımız hem vergisini veriyor hem de az bir paradan %15 katkı payı vermekte. Biz bunun kaldırılmasını istiyoruz. Esnafım bir de çocuk okutuyorsa evi de kiradaysa geçinecek durumu kalmıyor. Sıkıntımız büyük." diye konuştu.

ESNAF, ESİL, DOĞRU VE DÜRÜSTTÜR

Kredi kartlarıyla ilgili düzenleme sonrası esnafın elinin biraz nakit para gördüğünü belirten Çapar şöyle dedi: "Vatandaş tıraş oluyor, gidip kredi kartından çektiriyor. Bu nedenle kredi kartları ile ilgili bazı düzenlemeler esnaflarımız açısından iyi oldu. Her şey kredi kartıyla değil, sıcak parayla olsun. Vatandaşımız kredi kartıyla sanki onu hiç ödemeyecekmiş gibi harcama yapıyor,  esnafımızda sıcak para girmediği için mağdur olmakta. Bütün esnaf sanatkar ahilik kültürünü bağrına almış, asil insanlardır; doğrudur dürüsttür. Bu nedenle esnaflarımızın daha çok kazanmasını isteriz.  Bütün esnaf sanatkar kardeşlerime hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum. Tavsiyem, sabah erken saatlerde dükkanlarını açıp, en azından yatsı namazı vaktine kadar açık tutsunlar."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar